confidence

Op deze manier boost jij je confidence

The outside world saboteert ons een beetje in trying to live our best confident life, maar dat betekent niet dat het niet kan. Je zelfverzekerd voelen is namelijk een inside job. Accepteren dat er altijd struggles zullen zijn en weten dat iedereen ze heeft, is step one on your road to confidence. Want als je niet meer onzeker hoeft te zijn over het hebben van onzekerheden, is dat alweer één onzekerheid minder. Snap je? That being said, zijn volgens het eerdergenoemde boek Just As You Are vier dingen belangrijk om je onzekerheden te tackelen.

Ken je triggers

Om je minder onzeker te voelen, is  het key om te weten waardoor je onzekerheden getriggerd worden. Als je dat weet, kun je zulke situaties zo veel mogelijk proberen te ontwijken. Voel je je slecht over jezelf na een halfuurtje Insta-scrollen? Unfollow deze accounts die jou dat gevoel geven en volg in plaats daarvan mensen die je inspireren. Voel je je bij een bepaalde vriendinnen onzeker (bijvoorbeeld omdat ze het steeds over haar successen in de gym heeft)? Bespreek het met haar. Misschien dealt ze wel met dezelfde feels en kunnen jullie elkaar helpen. Is de vriendschap too toxic, omdat je je er vaker onzeker dan comfy door voelt? Don’t feel bad om hier afstand van te nemen.

Weet wat jouw values zijn

Dat je als persoon minder waard bent omdat je een putje in je bil hebt, is natuurlijk de biggest b*llshit and you know it, maar onzekerheden kunnen nu eenmaal that major voelen. Het helpt dan om duidelijk te hebben wat jouw values zijn: wat vind jij belangrijk? En hoe wil je dat anderen jou zien? Natuurlijk is het leuk als anderen vinden dat je goed kunt trefballen of dat je mooie lippen hebt, maar is dat waarom ze met je omgaan? Of waarom jij je bestie waardeert…? Precies. Om je values op een rijtje te krijgen, kun je jezelf de volgende vragen stellen:

  • Wat is een eigenschap die ik respecteer bij anderen?
  • Wat vind ik een turn-off bij friends of love interests?
  • Wat is een eigenschap of kwaliteit waarmee jij jezelf wil kunnen identificeren?
  • Wie bewonder ik en waarom?

De antwoorden op deze vragen helpen je overzichtelijk te krijgen welke eigenschappen je echt belangrijk vindt. Als je dat weet, kun je die na gaan streven. Bewonder je bijvoorbeeld je bestie vanwege haar powerful presence? Stap uit je comfortzone door theaterlessen te nemen om je eigen presence te verbeteren, zodat je jezelf ook met deze kwaliteit kunt identificeren. Wedden dat je daar een massive boost van krijgt?!

Wil je meer weten over hoe je je confidence kan boosten? Je leest het in CG!’s In Bloom issue!

LEES OOK:

Beeld: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen