Tried and tested: ASICS hardloopschoenen & loopanalyse

CG!’s hoofdredacteur Ivana ging samen met ASICS op zoek naar de voor haar perfecte hardloopschoenen. En daarom ging zij – nog net voor de nieuwe lockdown – langs bij de ASICS-store in Amsterdam voor een loopanalyse. Klinkt intimidating, is het niet. Het is juist super interessant! Tijdens de loopanalyse ga je met een paar basic ASICS-schoenen aan een stukje rennen op een loopband. Hierbij worden je voeten gefilmd. Dit wordt dan weer uitgelezen en vervolgens krijg je op een iPad je filmpje en de resultaten te zien. En het leukst: je ziet precies hoe jij je voeten neerzet en hoe je enkels staan (pronatie in professional people taal). Aan de hand van al deze info, wordt de perfecte schoen voor jou opgespoord.

Ivana’s perfecte match bleek de DYNABLAST New Strong-hardloopschoen te zijn. Tijd voor een testje IRL!

4 dingen die je moet weten voordat je hardloopschoenen koopt

Review

Ivana: What a difference a good great shoe makes. Toen ik aan het einde van mijn run mijn activiteit op Strava wilde posten, zag ik dat ik 9(!) van mijn persoonlijke records heb verbroken! Supercool om te bedenken dat de juiste hardloopschoen echt zo’n verschil kan maken. (En ook een beetje sad dat ik dus al die tijd op een schoen heb gelopen die zo verkeerd was voor mijn lichaam. Maar laten we dat maar weer heel snel vergeten ;-)).

Loopanalyse

Tijdens de loopanalyse in de ASICS-store, bleek dat ik vooral op mijn voorvoet landde en nogal naar binnen klap met mijn enkels (‘overpronatie’ in expert language). Wist ik, want mijn lichaam is gemaakt van elastiek. Hier heb ik zooltjes voor, waardoor ik kon kijken naar een schoen die vooral demping geeft bij de voorvoet. And there it was, de shoe of my dreams: de DYNABLAST New Strong met ROZE & MERMAID DETAILS. Ik herhaal: ROZE & MERMAID DETAILS.

7x mermaid movies waarmee we echt even terug in de tijd gaan

‘De roze, shimmery(!!) zool is gemaakt van ~ hi tech ~ FLYTEFOAM, wat supererg veert. Als je de zool eruit zou slopen (don’t try, is zonde), zou-ie stuiteren als een stuiterbal. En dat merkte ik meteen: mijn voeten voelden superlicht tijdens het rennen! En aangezien ik literally everything als een wedstrijd zie, was het een mooie bonus dat ik hierdoor ook nog eens sneller was. Suck on that, last week’s Ivana.’

Roze met mermaid hardloopschoenen

Ik wil het nooit toegeven, maar ik weet van mezelf dat ik pretty kleurtjes (roze) stiekem boven functionaliteit verkies. Door de loopanalyse van ASICS en het resultaat dat ik bereikte op mijn nieuwe schoenen, voel ik me echt een noob dat ik dus altijd deed. De blessures en pijn die ik mezelf had kunnen besparen… Maar the big win in dit hele verhaal? Ik hoefde nu lekker niet het één boven het ander te verkiezen. Ik heb nu goede running shoes die passen bij mijn pootjes én ook nog eens mega pretty zijn. (Ik herhaal: ROZE & MERMAID DETAILS.)

Thanks voor de supertoffe experience, ASICS! Zelf een loopanalyse doen? Normaal gesproken kun je zo binnenlopen bij de ASICS-store in Amsterdam, maar in verband met de nieuwe lockdown, loop je nu tegen een dichte deur aan. Gelukkig hebben ze ook een online alternatief: de online shoefinder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen