Dat Rihanna balls heeft, wisten we al. Maar dat ze zó badass is dat ze via Twitter vraagt of premier Rutte en minister Kaag (van Ontwikkelingssamenwerking) 100 miljoen dollar willen doneren voor onderwijs, hadden we niet zien aankomen. Best een toffe actie tho!

Dankje

‘Ik weet dat Nederland in februari steun wilde toezeggen voor wereldwijde scholing, dus ik zou het leuk vinden als jullie je bij mij aansluiten! Dankje!’, schrijft ze. En ja, ze schrijft ‘dankje’ ook echt in het Nederlands.

ambassadeur

Het lijkt nogal random, maar dat valt wel mee. RiRi is namelijk ambassadeur van de organisatie Global Partnership for Education. Die organisatie helpt meer dan 65 ontwikkelingslanden ervoor te zorgen dat ieder kind een goede basisopleiding kan volgen. Ze hoopt dan ook dat Nederland die 100 miljoen dollar aan die organisatie wil doneren. Het bedrag zou dan tijdens een festival op 29 september overhandigd moeten worden.

Antwoord

Minister Kaag heeft op Rihanna’s tweet geantwoord: ‘Hi Rihanna, dit klinkt als muziek in onze oren! Al onze plannen voor educatie maken we volgende maand bekend in New York. Hoop je daar te zien!’, twittert ze.

Wij zijn héél nieuwsgierig naar de afloop hiervan, want eerlijk: hoe cool zou het zijn als we tegen Rihanna (OF ALL PEOPLE) kunnen zeggen dat we haar helpen zo’n mooi doel te steunen…

 

Fotografie: Brunopress