mood

Signs dat je je mood swings serieus moet nemen

Het ene moment ben je high on happiness en het andere moment erger je je aan álles wat je bestie doet, om vervolgens een mental breakdown te hebben en je daarna weer fine te voelen. We’ve all been through mood swings like that, maar als ze echt serieuze vormen aannemen, is er misschien meer aan de hand.

Je voelt je trapped by your feels

Dat je dagelijks een ritje in een soort emotionele draaimolen maakt, is normaal. Maar als het all day, every day voelt alsof je ondersteboven stil hangt in een emotional rollercoaster, kan dat een teken van een depressie zijn. ‘Je hebt het gevoel dat je niet vooruitkomt’, zegt tienerpsycholoog Lucie Hemmen. ‘Je hebt het gevoel dat je vastzit en voelt je zwaar.’

‘Wacht, waarom ben ik ook alweer supersad?’

Die momenten dat je de hele wereld haat en for no reason alleen maar wil huilen? Niks aan de hand, meestal voel je je weer beter als bae iets liefs stuurt of als je zusje je meesleurt voor een zaterdagmiddagrun. Maar als dat gevoel forever lijkt te duren en je maar niet kunt plaatsen waarom je je zo sad voelt, is het tijd om even stil te staan bij hoe het écht met je gaat.

Zo kun je je emoties leren begrijpen en ermee dealen

Niks klinkt meer leuk (behalve slapen)

Als je in een crappy mood bent, heb je meestal twee opties: je gaat iets leuks doen om jezelf af te leiden of je zet je meest emo muziek op om een potje te ugly-cryen en alles eruit te gooien. Maar een depressie is zó vermoeiend that you can’t even deal. Zelfs je hobby’s vrolijken je niet meer op. Trouwens: hobby’s? Welke? Je vindt niets meer leuk. Je wil gewoon naar bed zodra je uit school komt. Maar slapen? Dat lukt dan weer niet, want je brein maakt overuren.

You’re like: LAAT. ME. MET. RUST.

Het is prima om af en toe een hele dag uit zelfmedelijden in bed te hangen en een serie te bingen. Dat is een natuurlijke manier om te dealen met een gevoel van algehele malaise. Lig je dagenlang hele seizoenen te bingen, negeer je berichtjes van bae of je besties en zeg je al je plannen af, dan is er misschien meer aan de hand…

Meer weten over mood swings? Je leest het in CG!’s In Bloom issue

LEES OOK:

Beeld: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen