Money

Money savers voor studenten en easy peasy spaartips

Heb jij al je financiën op orde? Of ben je er zo een die niet begrijpt hoe leeftijdsgenoten dat voor elkaar krijgen? Don’t worry, dat laatste begrijpen wij helemaal. Wij geven je een aantal slimme money savers én wat super easy spaartips zodat jij op weg kunt naar een decent spaarrekening.

Als je binnenkort gaat studeren en op kamers gaat, pak dan pen en papier erbij, zodat je deze easy peasy spaartips meteen kan noteren!

6x Slimme money savers voor studenten

  1. Doe op een volle maag boodschappen voor de hele week en let op de aanbiedingen.
  2. Deel de kosten voor spullen die je gezamenlijk kunt gebruiken met je huisgenoten. Denk aan internet en je Netflix-account, maar ook kruiden en toiletpapier.
  3. Neem je eigen lunch en koffie mee naar college.
  4. Vraag je familie of ze nog oude spullen hebben voor je uitzet.
  5. Check of je recht hebt op huursubsidie en zorgtoeslag.
  6. Eet samen met je roomies.

Easy peasy spaartips

Sparen is niet altijd even makkelijk, want als je het geld hebt, is het heel verleidelijk om toch die ene dure jurk te kopen. Maar vergeet niet hoe belangrijk sparen is voor je toekomst, of als je plotseling geld nodig hebt. Om je een handje te helpen deelt CG! easy spaartips.

Verdien je geld met iets waar je goed in bent

Kan jij net als CG!’s Simone prachtige oorbellen of ander fashion items maken? Verkoop het. Ben je goed met kinderen? Ga oppassen. Hou je ervan als alles spic en span is? Misschien kun je wel bij familieleden schoonmaken. O ja, je moet dan natuurlijk niet vergeten om een deel van je verdiensten opzij te zetten.

Check ook deze online baantjes die major money opleveren

Verkoop je oude kleding voordat je nieuwe koopt

We hoeven niet uit te leggen waarom, toch? Ook leuk als je de inhoud van je kast zat bent, maar niet aan je spaargeld wil komen: ruil je kleding een keer om met een vriendin.

Maak Marktplaats je nieuwe beste vriend

Je kunt natuurlijk meer verkopen dan je kleding. Wat dacht je van je oude boeken, sieraden en beeldjes waarvan je geen idee meer hebt hoe je eraan komt? Weg ermee! De opbrengst is voor je spaarrekening.

Wanna know more about money en meer spaartips nodig? Check dan deze serietip: alles over geld in de miniserie Money, Explained op Netflix.

Beeld: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen