Australië

Speciaal voor de Wallaby’s vallen er wortels uit de lucht in Australië

De grote rampen in Australië zijn je vast niet ontgaan. Vele dieren- en mensenlevens zijn verwoest en alsof dat nog niet erg genoeg is, verhongeren door de verwoeste natuur ook nog eens veel dieren die het vuur wél overleefd hebben. Gelukkig is hier nu een oplossing voor bedacht!

Operation Rock Wallaby

Volgens het Wereld Natuurfonds zijn er al miljarden dieren omgekomen door de ernstige bosbranden in Australië. Maar de branden zijn niet het enige gevaar voor de dieren. Want ook de dieren die de brand hebben overleefd hebben het nog steeds zwaar.

De branden hebben veel natuur verwoest, waaronder ook het voedsel van de dieren. Door het tekort aan voedsel verhongeren vooral veel wallaby’s, een soort kleine kangoeroes. De National Parks & Wildlife Service schiet daarom te hulp met Operation Rock Wallaby. In de staat New South Wales is hiervoor de afgelopen dagen duizenden kilo’s aan wortels en zoete aardappels vanuit helikopters naar beneden gedropt. Op deze manier wordt hopelijk de uithongering van de wallaby’s verholpen.

Wat is er aan de hand?

Australië heeft last van een van de meest verwoestende en grootse branden ooit. Tot nu toe is er ruim 10 miljoen hectare aan land verwoest (dat is twee keer Nederland!) en kwamen er ook meerdere mensen om het leven. Maar ook het wildlife in Australië heeft het zwaar, naar schatting zijn er ruim 1 miljard dieren omgekomen door de bosbranden.

De brandweer, vrijwilligers en ook veel celebs proberen allemaal een beetje te helpen door donaties en hulp. Ook jij kunt helpen: op de site van het WWF kun je doneren voor extra hulp in Australië.

LEES OOK:

Beeld: Gettyimages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen