Er is niets meer statisfying dan een perfecte Instagram feed. Maar het is nog best een hele klus om een vast ritme in je feed aan te houden. Vaak past de ene foto die je zo leuk vindt, er niet tussen. CG! to the rescue, want wij hebben speciaal voor de Insta queens onder ons een checklist waarmee jij jouw Insta naar een hoger niveau brengt.

werk met kleuren

Lijkt jouw Instagram eerder op een platform waar je allemaal random foto’s op dumpt? Dat komt waarschijnlijk omdat je elke foto in een andere kleur gebruikt. Voor de ‘perfecte’ feed is het belangrijk dat het één geheel is. Dit kun je doen door in elke foto dezelfde kleur terug te laten komen. Zo creëer ritme in je feed.

instagram

Gebruik bewerkingsapps

Je kan je foto bewerken met Instagram zelf, maar als je liever next-level wilt editen, kun je dit het beste doen in speciale Apps. Eén van de meest bekende fotobewerkingsapps is VSCO. Hier kun je super easy je foto’s in uploaden en editen. Je foto’s worden automatisch in de app opgeslagen, en hierdoor zie je meteen welke foto’s er wel en niet bij elkaar passen. Influencer Lynn Quanjel gaf CG! tips voor het editen van foto’s.

instagram

De Apps Preview en UNUM zijn ook superhandig! Met deze apps kun je vooraf je Insta-feed plannen. Zo zie je meteen hoe je feed eruit komt te zien!

Variatie is key

Er is niets mis met het posten van veel selfies, maar je feed wordt er wel eentonig van. Zorg daarom voor variatie in je foto’s. Post de ene keer een foto waar je helemaal op staat en de andere keer een selfie of een foto van een bord eten of supertoffe locatie. Hierdoor ontstaat er meer leven in je feed en spam je niet iedereen met selfies.

Ga op zoek naar je eigen stijl

Het is belangrijk dat jou feed past bij jouw personality en stijl. Houd je van fashion? post dat foto’s van je verschillende outfits en detail fotos’s. Kijk eens naar de Instagram en outfits van Melisa. Ben je een echte travel bird? Spam je feed dan vol met reisfoto’s! Bedenk voor jezelf welk onderwerp je terug wilt laten komen in je foto’s, en ontdek zo je eigen stijl.

Story

Vergeet niet dat je insta stories ook onderdeel zijn van je Instagram. Op YouTube vind je veel hacks waarmee jij je insta stories naar een hoger level brengt. Maak gebruik van bijpassende high lights en jouw Insta game is strong!

 

Heb jij nog tips voor ons? Laat het ons weten op Instagram @cosmogirl_nl!

LEES OOK:

Beeld: Instagram @juutlje