visum

Staat een reis naar Australie op je bucketlist? Dit moet je weten over je visum

Het kan vanwege het coronavirus voorlopig nog niet, maar wat in een vat zit verzuurt niet. Dus, ben je van plan om ooit naar Australië te gaan om bijvoorbeeld te backpacken? Dan heb je natuurlijk een visum nodig. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk en waar vraag je een visum aan? Wij helpen je een handje op weg.

Is reizen naar Australië nog mogelijk?

Het is momenteel vanwege deze corona-crisis, helaas niet mogelijk om naar Australië te reizen, tenzij je een Australische nationaliteit hebt of directe familie bent.

Doorreizen via Australië nu uitgesloten
Wie als Europeaan tot 26 maart in Nieuw-Zeeland was, kon via een Australische luchthaven doorreizen naar Europa. Ook dat is nu niet meer mogelijk. Bovendien waren reizigers die de afgelopen veertien dagen in China, Korea, Iran of Italië waren geweest hiervan al uitgesloten.

Kan ik nog een visum aanvragen?

Ja. Het is nog steeds mogelijk om een e-visitor visum aan te vragen, voor zakenreizen en vakanties. Het visum is een jaar geldig. Houd er daarom wel rekening mee dat de corona-maatregelen van de Australische overheid waarschijnlijk nog een half jaar zullen gelden. Hoe dat uitpakt voor toeristen of zakenmensen die Australië aan naar Australië willen gaan, is nog niet bekend. Het is daarom belangrijk dat je de maatregelen in de gaten houdt, zodat je wel op tijd bent voor een viusm aan te vragen.

Het visum betekent dat je drie maanden aaneensluitend in Australië kunt verblijven. Ook minderjarige kinderen hebben een eigen visum nodig. Het paspoort moet nog minimaal zes maanden geldig zijn vanaf het moment van aankomst in Australië. Het visum kan online worden aangevraagd.

Twee weken in quarantaine

Australiërs, familie van iemand met de Australische nationaliteit of een permanent resident status kunnen nog naar Australië toe, maar houd er rekening mee dat je na aankomst in Australië veertien dagen in quarantaine moet blijven om de kans op anderen te besmetten met het coronavirus te verkleinen. Daar ben je zelf verantwoordelijk voor, wat betekent dat je twee weken in een hotel of ergens anders binnen moet verblijven.

LEES OOK:

Bron:Visumbuitenland.nl
Beeld: Getty Images

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen