Sterre Troquay

Sterre Troquay (17) is de jongste designer ooit op FashionWeek

Born to lead much? Sterre Troquay is nog maar 17 jaar, maar maakt aanstaande zaterdag al haar debuut tijdens FashionWeek!

Dit maakt haar niet alleen totes awesome, maar ook nog eens de jongste designer ever die deelneemt aan Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam. En wist je dat Sterre in 2016 ook al de Kunstbende won? Pretty impressive.

Tijdens haar oriëntatiejaar op de Gerrit Rietveld Academie, werd Sterre uitgedaagd om veel te experimenteren. Hoef je ons niet te vertellen, want in haar collectie, die ze presenteert onder de naam Avatar, gebruikt ze de tofste materialen en bijzondere vormen.

Maar waarom de naam Avatar? Blame it on de online wereld. Sterre raakte gefascineerd door hoe makkelijk het tegenwoordig is om online een tweede identiteit te maken, door bijvoorbeeld virtual life games of social media.

Sterre: ‘Mijn collectie gaat over modern surrealisme, via Instagram en Snapchat zijn we de Dali van onze tijd.’

Ze bedoelt hiermee de onwerkelijkheid en de onechtheid van het internet. De verwarring tussen echt en nep is in de collectie goed terug te zien. Zo maakt ze getatoeëerde schoenen van henna en lijmt ze streepjes shirt op een huid. Verder speelt Sterre met de identiteit die gekoppeld is aan leeftijd (volwassen modellen met babyrompers), etniciteit (donkere modellen met huidkleurig ondergoed in ‘standaard’ lichte tint) en gender (genderneutrale kledingstukken). Zo. Cool.

De collectie wordt aanstaande zaterdag 15 juli gepresenteerd, in het Transformatorhuis in Amsterdam. Kaartjes kosten €17,50 en koop je hier.

Wist je trouwens dat het hele weekend in het teken staat van FashionWeek? Van 13 t/m 16 juli check je in Amsterdam de tofste fashion shows. Klik hier voor het hele programma.

Bekijk ook: CG! Channel – Met Bershka naar Madrid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen