Girlpower petitie

Te weinig vrouwen in de regering: teken de petitie voor gelijke man-vrouwverdeling!

Nog geen veertig procent van de Nederlandse regering is vrouw. Time for change! UN Women vindt dat het tijd is voor gelijke vertegenwoordiging van vrouwen en mannen in de Nederlandse regering en starten daarom vandaag een petitie die jíj kunt ondertekenen!

UN Women Nederland

UN Women Nederland is een organisatie voor vrouwenrechten en gendergelijkheid. Zij vinden het dan ook hoog tijd dat er evenveel mannen als vrouwen in de regering zitten. Ze strijden voor een 50/50 verdeling, waarbij dus minimaal vijftig procent van de regering vrouw is. Dat is op dit moment niet het geval. Nederland loopt zelfs enorm achter op andere landen, vertelt directeur Marije Cornelissen in een interview met LINDA.nl. ‘De premier van Canada had in 2015 al een 50/50 regering. Inmiddels is dat ook in landen als België, Frankrijk, Oostenrijk, Nicaragua en Albanië het geval. We liggen ver achter in vergelijking met het buitenland‘, zegt Cornelissen.

Socialpost23
Bron: UN Women Nederland

Gelijke man-vrouwverdeling

Met deze petitie hoopt de organisatie druk uit te oefenen op de samenstellers van de regering. Cornelissen vertelt aan LINDA.nl dat er de afgelopen jaren zo’n 36/37 procent van de Tweede Kamer vrouw was en dat het de komende vier jaar weer die kant op gaat.

Alhoewel grote partijen als de VVD vrouwen hoog op de kandidatenlijst hebben staan, moet er nog steeds veel veranderen. Mark Rutte noemde de man-vrouwverdeling namelijk vier jaar geleden nog ‘secundair’, wat betekent dat die verdeling geen prioriteit had en dus niet het belangrijkst was volgens hem. Daar is UN Women Nederland het niet mee eens. Zij strijden ervoor dat niet alleen gekeken wordt naar de mannen die gevraagd worden binnen de regering, maar dat ook vrouwen meer betrokken worden.

Petitie

Door deze petitie te verspreiden wil UN Women Nederland de regering verzoeken om ervoor te zorgen dat minimaal de helft van de toekomstige regering uit vrouwen bestaat. Daarvoor streven ze naar minimaal 40.000 handtekeningen. Empowered women empower women, dus wil jij helpen?

Dan kun je de petitie hier tekenen. De petitie loopt tot eind maart, so spread the word!

Lees ook: Veel vrouwen en meisjes krijgen te maken met geweld: ‘Hij dwong me tot seks en werd boos als ik niet wilde’

Bron: LINDA.nl & UN Woman Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen