brandwonden

Tessa liep brandwonden over haar hele lichaam op: ‘ik heb maanden pijn gehad’

Als body positivity een persoon was, zou het de 19-jarige Tessa zijn. Op haar achtste kreeg ze kokend water over zich heen, waardoor ze brandwonden opliep aan haar linkerarm, borst, buik en been. Ze heeft haar brandwonden leren accepteren en ze voelt zich sterker (en mooier!) than ever.

Even voorstellen

Tessa (19) zit op het Grafisch Lyceum Rotterdam en zit in het derde jaar van de opleiding Media Redactiemedewerker. Daarnaast is ze veel met haar geloof en fotografie bezig. Haar foto’s post ze op Insta (@Tessadebora_photography). Haar grootste droom is een wereldreis maken en later wil ze als missionaris in het buitenland werken.

Hoe was het voor jou om hiermee op te groeien?

‘Ik was acht toen het gebeurde. Ik hielp met afwassen en wilde water uit de waterkoker bij het afgekoelde afwaswater doen. Dit ging mis, ik kreeg het kokendhete water over me heen. Gelukkig was mijn vader in de buurt en wist hij meteen wat hij moest doen. Ik werd onder de lauwe douche gezet en werd later met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Nadat ik iets langer dan een maand in het ziekenhuis heb gelegen, mocht ik naar huis. Dat was echt een wonder, want normaal duurt het maanden. Heel veel mensen hebben voor mij gebeden, daarvoor ben ik ze dankbaar. Ik heb wel nog maanden pijn gehad. Bij mijn tepels kreeg ik een infectie die telkens terugkwam. Ik heb toen besloten mijn tepels weg te laten halen.

Trauma

‘In het begin had ik erg last van een trauma en was ik bang voor water. Stap voor stap ben ik hier met de hulp van mijn ouders overheen gekomen. Ik heb nu veel minder last van mijn trauma, maar ik ben nog wel heel erg op mijn hoede als ik in de buurt ben van hete vloeistoffen. In de zomer merk ik dat mensen daar mij kijken of aanstaren en kinderen maken soms nare opmerkingen. Zo was er ooit een jongen die zei dat het besmettelijk was en ik het moest bedekken, omdat hij het niet wilde zien. Dat deed ik niet, ik vertelde hem dat het gewoon littekens waren.’

Het hele verhaal van Tessa lezen? Dat kan nu in het nieuwste issue van CG!. Wist je dat je nu extra voordelig een abonnement kunt nemen?

CG! liever online lezen? Je kunt ons blad (en duizenden anderen titels) nu twee maanden gratis lezen via Readly! 

LEES OOK:

Beeld: Pip Zella @pipgraphy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen