eerste keer

There’s a first time for everything: dit hadden jullie graag willen weten tijdens de eerste keer…

Of het nu gaat om je eerste keer seks of eerste stagedag, first times zijn spannend, omdat we niet weten wat we ervan kunnen verwachten. En laat deze levensfase nou net vol zitten met (meerzame en waardevolle!) firsts. Daarom vroegen we jullie op insta: tell us what you wish you’d known tijdens je eerste… [insert eerste keer hier].

Eerste keer seks

Ontspannen is key
‘Ik had voor het eerst seks op mijn achttiende. Ik had graag willen weten hoe het handwerk had moeten doen, om het zo maar te zeggen, zodat ik daar niet onzeker over hoefde te zijn. Ontspannen zijn is namelijk echt een must. Gelukkig weet ik nu wel wat ik moet doen, haha! Maar met de kennis en ervaring van nu, weet ik ook dat respect en passie veel belangrijker zijn. En als je op elkaars lichaamstaal let, merk je vanzelf of je het goed doet.’ – A. (22)

Eerste gebroken hart

Het komt écht goed
‘Mijn eerste gebroken hart was echt een ramp. Ik had bijna twee jaar met een die jongen en we hadden het heel leuk samen, maar opeens was het uit. Dat hoorde ik via mijn beste vriendin. Ik dacht dat ik er nooit meer overheen zou komen. Ik had toen willen weten dat het echt goed komt en dat mensen dat niet alleen maar zeggen. Ik wist dat ik heus wel weer geluk zou vinden, maar dat ik eerst de tijd moest nemen om het een plek te geven. tegen iedereen die nu in die situatie zit wil ik zeggen: praat erover met iemand die je vertrouwt of schrijf erover. Het komt écht goed’. – Alishia

Lees hier hoe je lichaam reageert op een break-up.

Eerste stage dag

Je bent er om te leren
‘Ik denk dat iedereen z’n eerste stagedag eng vindt and so did I! Ik heb dyslexie, dus ik vond het een stage vinden in de journalistiek best spannend. Mijn eerste stagedag bij CG! was ik superbang en onzeker. Dat gevoel heeft een week of twee aangehouden. Ik wilde niet te veel fouten maken en vond van mezelf dat ik totaal niet in de juiste stijl kon schrijven. Nu ik weet dat ik het goed doe, weet ik ook dat het oké is om bang of onzeker te zijn. Onthoud dat je het niet meteen hoeft te kunnen bij de first try, Je loopt tenslotte stage, hier hoor je juist nog te leren. Als je alles al weet en kunt, wat is dan het nu?’ – CG!’s stagiaire Isa (20)

Wil je meer levenslessen en ervaringen over ‘de eerste keer’ lezen? Scoor dan CG!’s The Love Special en ga naar pagina 38 t/m 41. 

LEES OOK:

Beeld: Getty Images

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen