Het huis van Noëll (22) werd twee weken lang in de gaten gehouden, voordat vreemden ’s nachts haar achterdeur probeerden open te breken.

Interview: Daniëlle Bakhuis

‘Twee weken voordat het allemaal gebeurde, ging er steeds een auto bij ons voor op de parkeerplaats staan. De personen in de auto deden niets. Ze waren niet aan het bellen, ze zaten er gewoon. Te kijken. En zo veel viel er vanaf die parkeerplek niet te zien. Ik kreeg er een heel naar onderbuikgevoel van. Ik wist meteen dat het niet goed zat. Het gebeurde een stuk of vier, vijf keer in die twee weken. Achteraf denk ik: ik had het kenteken moeten opschrijven. Dat is mijn tip voor iedereen die ooit in dezelfde situatie belandt als ik. Die bewuste dag ging ik ‘s ochtends naar beneden. Ik wilde door de achterdeur naar buiten. Maar dat ging niet. Ik kon de klink wel bewegen, maar de deur ging niet open en ik wist zeker dat de deur niet op slot zat. Omdat de deur best oud is, vond ik het nog niet heel gek. Ik riep mijn vader erbij en toen zagen we het: van de buitenkant was de hele deur compleet gesloopt. Het slot dat erop zat, was er helemaal afgeramd. Ik schrok enorm, want mijn slaapkamer zit precies boven de achterdeur. Ik ben best een vaste slaper, maar ik heb niets gehoord. Een ontzettend eng idee.’

 

Wil jij weten hoe dit verhaal afloopt?
Kijk dan op bladzijde 48 en 49 van CosmoGIRL! #11 met Danique Bossers op de cover. En kijk hier Noëlls video met 8 tips om je thuis veilig te voelen.

 

LEES OOK:

 

Fotografie: Unsplash