transgender

True Story: ‘Ik voel me nog steeds een jongen in een meisjeslichaam’

Rikkie (17) is geboren als meisje, maar voelt zich een jongen. Sinds drie maanden krijgt hij testosteron toegediend om zijn uiterlijk te veranderen. Dit jaar wordt het geslacht in zijn paspoort aangepast naar man en dan is het eindelijk officieel.

Geen meisje, maar een jongen

‘Tot nu toe doet het testosteron nog niet heel veel met me. Uiteindelijk gaat het ervoor zorgen dat mijn stem zwaarder wordt, mijn vetverdeling verandert en dat ik baardgroei en meer spiermassa krijg. Het kan ook zijn dat mijn zweetgeur gaat veranderen en dat ik bijvoorbeeld een andere eetlust krijg, maar dat moet ik allemaal nog afwachten. Het effect kan per persoon heel erg verschillen. Ik heb de afgelopen tijd iedere maand een injectie in mijn bil gekregen. Vanaf nu krijg ik er voor de rest van mijn leven iedere drie maanden één. De meeste veranderingen zijn straks te zien aan mijn uiterlijk, maar het testosteron kan ook van invloed zijn op mijn karakter. Ik zou bijvoorbeeld chagrijniger kunnen worden. Daar maak ik me niet druk om, hoe dan ook helpt het me om lekkerder in mijn vel te zitten. Mijn lichaam gaat meer passen bij wie ik ben.

Lees ook: Nikkietutorials is trangender

Bovenlichaamoperatie

‘Ik voel me nog steeds een jongen in een meisjeslichaam. Dat komt vooral doordat ik nog vrouwelijke vormen heb, Daarom wil ik een bovenlichaamoperatie om mijn borsten weg te laten halen. Aan een onderlichaamoperatie heb ik niet zoveel behoefte. Die operaties zijn nog niet heel goed, dus je krijgt vaak niet het resultaat dat je wil. Daarnaast heb ik niet het gevoel dat ik daarbeneden iets mis of dat er iets niet klopt. Bij mijn borsten is dat anders. Die herinneren mij er echt aan dat ik niet in het goede lichaam zit, ze benadrukken dat het niet dat van een jongen is. Als ik bijvoorbeeld ga zwemmen met vrienden, moet ik een zwemshirt aan. Ik sta op de wachtlijst voor een operatie. Het kan nog een half jaar tot een jaar duren. Ik vind vooral de operatie spannend, niet de verandering. Ik wist al vrij snel dat ik een transitie wilde en sinds de tweede ben ik dan ook aangemeld bij de genderpoli. Ze denken daar heel erg met je mee om te onderzoeken of je echt genderdysforie hebt of dat je gewoon twijfelt aan je geaardheid.’

Lees ook: Er zijn nieuwe emoji’s op komst, waaronder een transgendervlag!

Wil je lezen over hoe Rikkie erachter kwam dat hij in het verkeerde lichaam zat en hoe zijn familie hierop reageerde? Het hele verhaal lees je het nieuwste CG! Boss Babe issue.

LEES OOK:

Beeld: Gettyimages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen