Vanessa Morgan

Vanessa Morgan uit Riverdale is klaar met racisme in de media

Actrice Vanessa Morgan, die we kennen als Toni Topaz uit Riverdale, is helemaal klaar met de manier waarop zwarte mensen worden afgeschilderd in de media. Nadat iemand leuk dacht te zijn op Twitter en haar Riverdale-collega Ashleigh Murray een ‘diva’ noemde, besloot Vanessa haar mond open te trekken over racisme in de media/filmindustrie.

Diva

Het begon allemaal bij een tweet van een grappenmaker op Twitter, die over Ashleigh Murray, aka Josie uit Riverdale (en de spin-off Katy Keene), tweette. In het bericht werd gerefereerd naar het verdwijnen van Josies’ band, The Pussycats, die niet meer in de serie zaten na het eerste seizoen.

The Pussycats zijn afgeschreven omdat @iamamurray een bekende diva is en het scherm niet wilde delen met andere getalenteerde vrouwen. Zelfs in Katy Keene deelt ze nauwelijks scènes met andere vrouwen omdat ze een diva is.’

De tweet is inmiddels door de gebruiker verwijderd.

riverdale

Voor Vanessa Morgan was dit de druppel en nam het dan ook op voor haar collega Ashleigh. ‘Je weet niet waar de f*ck je het over hebt en praat niet zo over mijn vriendin. Nog iets waar ik een hekel aan heb is dat ZWARTE vrouwen DIVA’S worden genoemd, omdat ze voor zichzelf opkomen.’ reageerde ze op de tweet.

‘Misschien moet de show voor haar schrijven zoals ze voor hun witte personages doen.’ Waarschijnlijk zegt ze dit omdat Riverdale niet een hele diverse cast heeft en alle hoofdpersonages wit zijn.

Ook Ashleigh Murray zelf reageerde op de tweet. ‘Lol je hebt me duidelijk verwisseld met iemand anders. Ik hou meer van The Pussycats dan elke show die ik ooit gedaan heb. Als het aan mij lag, zouden we onze eigen show hebben. En je kijkt duidelijk niet naar Katy Keene omdat sis omringd is door vrouwen. So f*ck all the way off.’

Dit is waarom iedereen gister zwarte vlakken postte op social media

Klaar met de media

Vanessa ging nog verder met haar tweets en schreef: ‘Ik ben het zat hoe zwarte mensen worden neergezet in de media, het zat dat we worden afgebeeld als misdadigers, gevaarlijk of als enge, boze mensen. Ik ben het zat dat we worden gebruikt als sidekick niet-dimensionale personages voor onze witte hoofdpersonages. Of alleen gebruikt in advertenties voor diversiteit, maar niet echt in de show. Het begint in de media. Ik ben niet meer stil.’

Vanessa verwijst hierbij mogelijk naar Riverdale en haar eigen personage, Toni Topaz. Toni kan worden gezien als de sidekick van Madelaine Petsch, die Cheryl speelt. Toni heeft in de serie bijna geen schermtijd voor haar alleen, maar is alleen maar te zien in scènes samen met Cheryl. Ook weten we amper iets over Toni, naast dat ze een relatie heeft met Cheryl.

Op Twitter laat Vanessa wel duidelijk weten dat haar rol in de show niets te maken heeft met haar collega’s. Zij hebben ten slotte niets te zeggen over de show en het script.

LEES OOK:

Beeld: Instagram @vanessamorgan

Bron: E! News en Seventeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen