Voor jezelf opkomen

Voor jezelf opkomen doe je zo

Zeg jíj sorry als iemand tegen jou aanloopt en durf je er niets van te zeggen als iemand voordringt? Je bent niet de enige. Dit zijn misschien low-key voorbeelden, maar wat als iemand er met de credits van jouw werk vandoor gaat of als je onterecht ergens de schuld van krijgt? Here’s how to speak up in verschillende situaties.

Iemand anders takes credits for your work

Not cool: een collega die jouw briljante idee steelt of dat groepsproject waar jij al het werk voor hebt gedaan.

Vraag jezelf af of het expres is gedaan. Misschien deed de ander het niet bewust (laat staan om jou naar beneden te halen of om zelf beter te lijken), maar bezweek hij of zij gewoon onder druk. That being said, is het niet eerlijk als iemand anders met de eer strijkt voor iets waar jij (meer) time en effort in hebt gestoken.

Probeer iets als: ‘Is dat het idee waar wij het gisteren over hadden?’, als je collega/ klasgenoot er met jouw idee vandoor gaat in een meeting. Of laat tijdens jullie presentatie zien dat jij je ook verdiept hebt in het idee/onderwerp door gerichte vragen te stellen of het beantwoorden daarvan op je te nemen. Zo laat je zien dat jij dit idee (ook) hebt uitgedacht, zonder dat je de ander voor schut zet.

Je krijgt onterecht ergens de schuld van

Keep calm, but not silent…

Weet je wie de schuld in jouw schoenen heeft geschoven? We know it’s unfair en you have the right to be mad, maar blijf rustig en ga niet met je vinger wijzen. Probeer je in diegene te verplaatsen. Misschien was hij of zij bang anders zelf door de mand te vallen. Natuurlijk praat dat het niet goed, dus spreek hem of haar erop aan en leg uit dat je snapt dat het een vervelende situatie is voor both of you, maar dat jij niet the one to blame bent.

Zorg dat je hierbij de feiten op een rijtje hebt. Kijk vervolgens of je samen tot een oplossing kunt komen. Zo kun je de air clearen zonder dat het te hoog oploopt. Kleine kans dat het dan nog een keer gebeurt, want 1: je kweekt goodwill door samen naar een oplossing te zoeken in plaats van de schuld right back at that person te kaatsen en 2: je hebt laten zien dat je het niet zomaar laat gebeuren. Komen jullie er niet uit of gebeurt dit vaker (op school of werk)? Kijk of je het kunt melden bij bijvoorbeeld een docent of leidinggevende. Blijf ook dan bij de facts en focus op een oplossing in plaats van een schuldige. Don’t play along with the blame game.

Lees hier hoe je je zelfvertrouwen boost

You really need a break

Maar je grens wordt niet serieus genomen.

Neem in ieder geval zelf je grens serieus door niet tóch zo door te blijven gaan. Anders loop je het risico dat anderen ook over jouw grens heen walsen. Leg je mentor/docent/baas/leidinggevende uit dat het je te veel wordt en dat je straks beter presteert als je het nu even rustiger aan doet. Geef concreet aan wat je nodig hebt en denk mee over hoe je dat kunt realiseren. Stel bijvoorbeeld aan je mentor voor om samen een nieuw huiswerkschema te maken. Misschien mag je die ene belangrijke toets later maken?

Geef je baas of leidinggevende duidelijk aan welke dagen je minder uren wil maken of vrij wil zijn. Probeer zelf vast uren te ruilen of vervanging te regelen. En wees eerlijk tegen je friends. Hoe leuk afspreken ook is, zeg eerlijk dat je hoofd even te vol zit om fun company te zijn. Voor echte vrienden maakt dat niet uit; je hoeft niet altijd gezellig te zijn en die snappen het als je je even terugtrekt voor your own sanity. Die Q-time halen jullie later wel weer in, maar dan beter, want je voelt je beter.

Ben je benieuwd naar meer manieren om voor jezelf op te komen? Op bladzijde 28 t/m 30 van CG!’s More Love/Love More issue lees je meer!

Cover
NEEM EEN ABONNEMENT OP COSMOGIRL!

Beeld: Giphy, Gettyimages, Tara Moore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen