New music update

Weekly new music update: (nieuwe) nummers die BLM supporten

Happy Friday! Our second favorite F-word. En je weet wat dat betekent: tijd om je playlist te updaten met CG!’s top picks uit de Weekly New Music Update.

Veel artiesten brengen muziek uit om de Black Lives Matter beweging te supporten. Wij hebben alle nummers die over deze kwestie gaan voor je op een rijtje gezet.

Bizzey & Akwasi – Geen Wedstrijd

Rappers Bizzey en Akwasi hebben een nummer gemaakt die compleet toegewijd is aan de Black Lives Matter beweging. De twee zingen en rappen over alle problemen die er op dit moment zijn. Het is een prachtig nummer, die je in deze tijd zeker even moet luisteren.

 

XXXTENTACION – Riot

Dit nummer staat al sinds 2017 op YouTube, maar is sinds deze week pas te luisteren op Spotify. Het nummer van de – inmiddels overleden – rapper, gaat over alle problemen die er nu in Amerika gaande zijn. Een song die veel awereness creëert.

Mickey Guyton – Black Like Me

In dit nummer zingt Mickey Guyton over het accepteren van jezelf en hoe moeilijk dat af en toe is. Dankzij dit nummer krijg je een kijkje in iemands leven die te maken heeft gehad met racisme, super belangrijk om even naar te luisteren dus!

YG – FTP

Veel mensen laten zich na de dood van George Floyd uit over de politie en hoe zij te werk gaan. In dit nummer deelt YG zijn mening en die van vele anderen over de politie in Amerika.

Tee Grizzley & Queen Naija – Mr. Officer

In dit nummer wordt wederom een boodschap aan de politie vertelt. Een mooie boodschap die veel mensen en ook politieagenten aan het denken zet.

Joy Oladokun – Who Do I Turn To?

In dit nummer zingt Joy over de problemen die zij heeft gehad (en nog steeds heeft!) vanwege haar huidskleur. Ook dit is een nummer die je moet luisteren als je het lastig vindt om de situatie te begrijpen.

Deze film kun je ook kijken to educate yourself en het probleem zo nóg beter te begrijpen.

Eric Bellinger – ENOUGH

Met zijn prachtige stem zingt Eric over hoe zwarte mensen worden behandeld. Hij wil laten weten dat het nu écht genoeg is, and it is!

LEES OOK:

Beeld: Mikey Guyton & Eric Bellinger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen