De scholen zijn weer begonnen en misschien zit jij op dit moment in je laatste schooljaar. Het lijkt nog heel ver weg, maar misschien is het goed om alvast na te denken over wat al wat je wilt gaan doen wanneer je je diploma op zak hebt. Misschien wil je wel een gap year nemen, maar weet je niet wat je met al die (vrije)tijd aan moet. CG! to the rescue, want wij hebben zes dingen die je kunt doen tijdens een gap year.

Bucketlist

Misschien heb jij wel een bucketlist en kun je deze in je gap year proberen zo veel mogelijk af te vinken Heb je er geen? Maak er één! Ga op zoek naar dingen die ooit in je leven gedaan wil hebben. Backpacken bijvoorbeeld of misschien wel zwemmen met dolfijnen.

Hard work, pays off

Ga werken!! Een heel jaar op de bank zitten en je bereikt er ook nog eens niets mee. Ga werkervaring opdoen en met al het geld wat je daarmee verdient kun je weer dingen van je bucketlist doen ;’).

High school (musical)

Wil je op reis gaan, maar niet een jaar lang alleen maar backpacken? Ga dan studeren in het buitenland! Ga bijvoorbeeld naar Amerika en leef net zo’n schoolleven als die in High School Musical.

Ga een taal leren!

Reis af naar het buitenland en ga daar de lokale taal leren. Je pikt het veel sneller op wanneer je rondloopt in een omgeving waar het ook gesproken worden. En extra talen staan altijd goed op je CV voor later!

Au pair

Mocht je niet weten wat een au pair is; het is een oppas die bij het gezin in huis woont en voor de kinderen zorgt. Het is een goede keuze voor een tussen jaar. Je verdient geld, gaat naar het buitenland én je kunt tussendoor nog een thuisstudie volgen als je dat zou willen.

Cursus

Cursussen zijn een goede manier om binnen een korte tijd een diploma/certificaat te halen. Doe bijvoorbeeld een cursus haar- of nagelstyliste. Of volg een Make-up artist cursus. Misschien vind je het zelfs zo leuk dat je er later wel werk in wilt zoeken?!

 

LEES OOK:

Beeld: Unsplash