toxic bestie

Heb jij een toxic bestie?

Het allerbelangrijkste aan vriendschappen is dat ze je goed laten voelen. Ben jij blessed met een awesome girl squad of heb jij eigenlijk een toxic bestie en is het tijd om wat vriendschappen te overwegen? Hopelijk heb je hier natuurlijk geen last van, maar twijfel je over de realness van je vriendschap? CG! helpt je door onderstaande tips.

1. Belangrijkste tip

Iemand die je slecht behandeld en je een naar gevoel geeft, is niet jouw vriendin.

2. Zelfreflectie

Is dit wat je wil? Is dit wat je zoekt in een vriendschap? Heffen de pro’s de cons op? Iemand die je een naar gevoel geeft en onzeker maakt over de vriendschap, is niet goed voor je en moet een duidelijk teken zijn om ze los te laten!

Weet jij nog niet helemaal zeker of je een toxic bestie hebt? Doe dan de quiz op bladzijde 40 en 41 van de allernieuwste CG! Nu in de winkel vergrijkbaar.

3. Jij bent om van te houden

Jij bent leuk, lief, schattig en slim. Je verdient het dan ook dat mensen je lief vinden en lief tegen je doen. Als mensen minder dan respectvol met jou omgaan, is dat niet oké!

4. Evenwicht

Hoewel iets terug krijgen natuurlijk nooit de reden is om lief te doen, mag je wel verwachten dat er een balans is. Haal jij chocolade bij de break-up van je BFF, maar laat zij niets van zich horen als jij en je crush ruzie hebben en geeft ze geen uitleg over haar tijdelijke disapearance? Natuurlijk kan je vriendin het heel zwaar hebben en is een echte vriendschap flexibel, maar er zijn grenzen. Heb jij van alles over voor haar en zij zeker niet voor jou? Dan kun je het beste de vriendschap stopzetten.

5. New friends

Als jij je altijd voor moet doen als iemand anders om maar niet belachelijk gemaakt te worden door je vriendinnen, is dat niet goed. Creëer juist echte vriendschappen met mensen die jou helemaal de bomb vinden om wie jij bent. Deze mensen willen omgaan met de echte jij en accepteren je hoe je bent en willen dus ook graag dat jij je happy voelt. Dat is toch veel leuker?

6. Communiceer met ze

Als je geen lekker gevoel krijgt van de vibe tussen jou en je vriendinnen, kun je dat natuurlijk ook aankaarten. Misschien zitten ze met iets en weten ze niet hoe ze met hun frustratie om moeten gaan? Natuurlijk is het nog steeds geen excuus om je een naar gevoel te geven, maar misschien kunnen jullie het samen oplossen door het met elkaar uit te praten.

7. Stel grenzen

Als je niet zeker bent over je vriendschap en de voortzetting ervan kun je natuurlijk ook grenzen stellen. Dit is misschien een wake-up call voor je friends en zullen ze het gedrag wat jij vervelend vindt wel laten. Maar je moet dan wel je grenzen aanhouden. Vind je dat gezeik over de inrichting van je kamer genoeg? Zeg dan gewoon: ‘blijkbaar hebben we een andere smaak, ik vindt het wel leuk.’ Dan zet je een punt erachter.

8. Break-Up

Als alles niet werkt en je krijgt nog steeds nare gevoelens bij het zien van je vriendin(nen), omdat ze bijvoorbeeld je fashionable knotje uitlachen, dan kun je beter uit de vriendengroep stappen. Je krijgt er veel betere vrienden voor terug! Wat dacht je ervan om je nieuwe BFF’s uit te nodigen voor een filmavondje?

LEES OOK:

Beeld: Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen