Meisje is productief tijdens de lockdown

Zo blijf je productief tijdens de lockdown

Hoewel het prima is om tijdens de lockdown te relaxen (’cause you deserve it), is het ook fijn om productief bezig te blijven. Weet je niet wat je kunt doen? We’ve got you covered.

1. Ruim iedere dag een klein deel van je kamer op

We know, opruimen kan één van de stomste taakjes ever zijn, maar als je het eenmaal gedaan hebt, voel je je super productief. Om de drempel lager te maken, kun je bijvoorbeeld elke dag een klein deel van je kamer opruimen. Begin met je kledingkast, clean daarna je bureau en eindig met je boekenkast. Opgeruimd staat netjes!

Check hier 8 manieren om rust in je kamer te creëren.

2. Doe korte workouts

Ook voor sporten geldt: het is voor velen pas leuk als je het gedaan hebt. Je hoeft echt niet iedere dag een marathon te lopen, maar het is wel goed om iedere dag te bewegen, door bijvoorbeeld korte workouts te doen (of alleen al een grote wandeling te maken). Je zult merken dat je er energie van krijgt en je je meteen een stuk productiever voelt. Check bijvoorbeeld deze YouTube-kanalen en Instagram-accounts met workouts die je makkelijk thuis kunt doen. Bye, bye, couch potato!

Geen zin om te sporten? Grote kans dat dit de reden is.

3. Houd je aan een skincare routine

Nu je (most likely) tijd over hebt, kun je écht goed voor je huid gaan zorgen. Kom erachter wat voor skincare routine jouw huid nodig heeft en probeer deze elke ochtend of avond te herhalen. Nooit tijd voor een uitgebreid maskertje? Nu wel! Je kunt ook één van de DIY gezichtsmaskers voor jouw huidtype maken.

4. Leer een vreemde taal

Normaal gesproken heb je hier misschien niet genoeg tijd voor, maar de lockdown is het ideale moment om een nieuwe taal te leren. Er zijn genoeg apps die je daarbij kunnen helpen, dus kies er eentje uit en give it a try. Tijdens je volgende vakantie verbaas je je hele gezin met je vloeiende Spaans en fix je in no-time die hottie aan het zwembad. ‘Hola, eres hermoso!’

Doe de quiz: In welke stad zou jij Engels willen leren?

5. Clean je laptop en telefoon

Heb jij 5828 foto’s op je telefoon staan en weet je stiekem ook wel dat je die ene meme echt niet hoeft te bewaren? Dan kun je deze lockdown benutten aan het uitzoeken van je foto’s. Hetzelfde geldt voor bestanden op je laptop. Zoek ze uit, gooi weg wat weg kan en maak mapjes. Misschien kan je er eindelijk eens een leuk fotoboek van maken! Ook leuk: kijk tutorials over het customizen van apparaten. Voor je het weet is jouw telefoon Pinterest-proof en heb je weer iets productiefs gedaan.

6. Houd een dagboek bij

Neem iedere dag 15 tot 30 minuten de tijd voor jezelf en schrijf alles op wat je die dag hebt meegemaakt en gevoeld. Het is niet alleen leuk om later te lezen hoe de lockdown voor jou was, het is ook een goede manier om je gevoelens te uiten en je verhaal kwijt te kunnen in deze pretty lonely tijd.

Check hier 10 mental health tips voor tijdens de lockdown.

7. Maak moodboards

Als je creatief bent, is het leuk om een moodboard te maken. Maak er bijvoorbeeld één voor je kledingstijl of één voor je droomkamer. Zo kun jij na de lockdown gericht winkelen en heb je na één shopsessie de meest goal outfits en kamer ever. Ook leuk: maak een visionboard, waarin je al je dromen voor de toekomst verwerkt.

8. Plan je schoolwerk

Het kan zijn dat je door online school het overzicht een beetje kwijt bent. Het is daarom slim om vooruit te plannen en alle toetsen en deadlines op te schrijven. Daar word je direct productiever van én kun je afscheid nemen van die vervelende schoolstress. Check hier allerlei leuke planners!

Check hier 10 tips waarmee jij online school overleeft.

9. Zoek je make-up uit

Waarschijnlijk heb jij (net als wij) een hele make-up stash vol producten die je niet meer gebruikt. Misschien zijn ze gewoon op of vind je ze niet meer mooi. Hoe dan ook, tijd om je beauty producten uit te zoeken en een deel weg te gooien. Neem ook weer eens even de tijd om die vieze make-up kwasten en beauty blenders schoon te boenen!

Check ook: Tips en tricks van een celeb make-up artist

10. Zoek je kledingkast uit en verkoop kleding die je niet draagt

Hiermee maak je ruimte in je kledingkast én verdien je geld. Win-winsituatie! Je kunt je kleding via social media verkopen of je kunt een account aanmaken op een website als Vinted.

11. Bak koekjes of een taart

Je bent productief bezig én het is ook nog eens leuk om te doen. Heb je al genoeg lekkers gehad? Je kunt je baksels ook weggeven aan je oma of bestie. Vooral in deze tijd is het belangrijk om wat liefs te doen voor je loved ones. Check hier het recept voor de lekkerste KitKat cheesecake!

Doe deze 8 dingen elke dag voor een healthy lifestyle

Beeld: Gettyimages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen