BLM

Zo kun je Black Lives Matter financially supporten als je niet kunt doneren

Er zijn een hele hoop manieren om de Black Lives Matter (BLM) movement financially te supporten. Zo kun je bijvoorbeeld doneren aan anti-racisme initiatieven- en organisaties of aan families en slachtoffers van racistisch geweld. Wil je helpen, maar kan je niet demonstreren of doneren? Dan zijn er nog een hoop andere alternatieven om toch nog je steentje bij te dragen aan deze movement.

Ook kun je je natuurlijk sowieso verdiepen in (institutioneel) racisme en politiegeweld. Zo bestaan er een heleboel leerzame podcasts, boeken en films over deze kwestie.

Kijk YouTube video’s waarbij de reclame inkomsten naar BLM organisaties gaat

Black YouTuber Zoe Amira kwam op het geniale idee om een video van één uur lang te maken die volledig gevuld was met advertenties die black creatives highlighten. Honderd procent van de advertentie-inkomsten ging naar BLM-organisaties. Zolang je de video keek zonder een ad-blocker en de advertenties niet oversloeg, kon met jouw view advertentie-inkomsten worden verdiend en gedoneerd. De video kon je dus gewoon aanzetten en zo indirect geld doneren aan BLM movements.

Al snel volgden een hoop meer YouTubers met dit soort video’s. Helaas heeft YouTube er een hoop (inclusief die van Zoe) verwijderd vanwege de hoeveelheid advertenties.

Hieronder check je bijvoorbeeld een video van een uur lang, waarbij alle advertentie inkomsten naar BLM-organisaties gaat. Het is een workout video, dus je kunt zelfs een uur lang een workout doen, terwijl je ondertussen indirect doneert. Win-win! Je kunt natuurlijk ook gewoon de video aanzetten en ondertussen iets anders doen, whatever jij wil ;-).

Teken petities

Ook kun je helpen door het ondertekenen van petities. Veel zijn gratis, andere vragen een kleine donatie (denk aan $3). Deel het bericht op social media om zo ook anderen aan te moedigen om te ondertekenen en eventueel te doneren. Ook zo draag je bij aan het doel.

Black Lives Matter heeft een hele lijst met petities die je kunt ondertekenen om te helpen. Van gerechtigheid voor de familie van George Floyd tot een petitie voor het arresteren van alle betrokken agenten.

Check hier hoe je nog meer in actie kunt komen tegen racisme.

Houd een eigen inzamelingsactie

Dit is waarschijnlijk de meest intensieve manier (en je zal je van tevoren goed moeten inlezen welke specifieke organisatie je wil steunen) maar via social media platforms als Facebook en Instagram heb je de mogelijkheid om een fundraiser op te zetten die direct doneert naar een non-profit organisatie.

Bij Instagram vind je de optie als je een Story maakt en op het stickericoontje bovenin klikt. Vervolgens zie je ‘donatie’ staan en kun je hier je organisatie kiezen. Bij Facebook vind je de optie ‘non-profit organisatie steunen’ als je een nieuwe post aanmaakt en dan op de drie puntjes klikt.

Zit je niet op Instagram of Facebook? Dan kan je ook via de site van GoFundMe een eigen inzamelingspagina maken.

Zijn deze opties niet mogelijk voor jou, maar wil je toch helpen? Kijk dan of je bijvoorbeeld relevante artikelen of bronnen met je vrienden of netwerk kunt delen of vergroot je anti-racisme netwerk door relevante mensen en organisaties op social media te volgen.

LEES OOK:

Bron: Seventeen

Beeld: Gettyimages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen