Bikini

Zo word jij een confidence queen tijdens bikini season

Hopelijk denk je bij bikini season aan gezellig chillen op het strand, maar het kan ook zijn dat je onzeker wordt van dat idee. Niet erg, iedereen is weleens onzeker. Maar het is wel lekker om je zelfvertrouwen een boost te geven, zodat ook jij onbezorgd van een beach day kunt genieten.

Remember: zelfvertrouwen en rondlopen in een bikini gaat niet over het hebben van ‘het perfecte lichaam’, maar wel over je lekker voelen in je lijf. Positief denken en je comfortabel voelen in je lijf en kleding is daarbij heel belangrijk. Gelukkig kun je daar zelf heel wat aan doen! Spoiler: mindset is key!

Een andere blik

Begin eens met goed naar je lijf te kijken en benoem de dingen die je mooi vindt aan jezelf. Probeer daarbij elke onzekerheid om te draaien naar iets positiefs. Die dingen waar jij niet blij mee bent, vindt een ander misschien juist mooi aan jou.

Zoek daarnaast je pluspunten. Niet alleen in de vorm van je lichaam, maar denk ook aan je stralende huid, je vrolijke lach en je zachte haar. Je bent meer dan je figuur! Kijk ook naar de kenmerken die jouw lijf uniek maken; moedervlekjes, sproetjes (lees hier hoe sproetjes ontstaan), littekens; ze maken jou jou en van jou is er maar één! Whatever you like: smile and celebrate it!

Not feeling it yet en nog iets meer positive vibes nodig? Bedenk dan ook eens wat je lichaam allemaal kan: je lijf kan lopen, eten, zwemmen en nog zo veel meer, en dat elke dag weer opnieuw. Jij en je lijf zijn supersterk, wees je body daar dankbaar voor.

Lees hier nog meer manieren om je zelfvertrouwen te boosten.

Zelfvertrouwen en onzekerheid

Zelfvertrouwen gaat ook niet over 24/7 confident zijn. Onzekere momenten horen erbij. Ze zijn niet fijn, maar ze mogen er wel zijn, dus let them be. Zolang je kunt relativeren en je ook positieve gedachten kunt hebben over je body, is het goed om je onzekerheid af en toe te accepteren. Het gevoel negeren of ertegen vechten veroorzaakt alleen maar meer negativiteit. Geef jezelf een momentje om te balen en probeer het daarna weer positief op te pakken.

Relativeren kun je leren

Blijven negatieve gedachten hangen? Bedenk dan dat iedereen weleens onzeker is en dat een bikinidag voor de meeste girls even ongemakkelijk of onwennig voelt. Niks geks dus. Maaaar, dat betekent niet dat je jezelf moet vergelijken met anderen. Sterker nog: DOE. HET. NIET. Het is niet aardig voor jezelf én niet voor de mensen om je heen. Vergelijken is oordelen en kritisch zijn op anderen betekent ook kritisch zijn op jezelf. En of dat nou positief of negatief uitpakt, het is nergens voor nodig, keep it friendly. Bovendien: dat je iets mooi(er) vindt aan iemand anders, betekent niet dat jij daarom minder mooi bent. Misschien ben jij wel onzeker over je buik, omdat je bestie een plattere buik heeft, maar zou zij een moord doen voor jouw billen of boobies. Of andersom. Vergelijken heeft dus simpelweg geen nut.

Dat geldt trouwens ook voor social media. Ontvolg Instagram-accounts die je onzeker maken. Daar heb je niks aan. Volg in plaats daarvan bijvoorbeeld deze powervrouwen die afwijken van ‘het perfecte plaatje’.

Check ook: 20x feministische Instagram accounts om ASAP te volgen

Beeld: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • zortilonrel
    zortilonrel
    Reactie: Wow! This could be one particular of the most beneficial blogs We have ever arrive across on this subject. Basically Magnificent. I'm also an expert in this topic so I can understand your effort.
    Beantwoorden

Gerelateerde artikelen