Zoella

Zoë Sugg deelt behulpzame mental health video’s voor ‘Digital Detox Day’

YouTuber Zoë Sugg – beter bekend als Zoella – is de samenwerking aangegaan met I Am Whole UK en LUSH voor #DigitalDetoxDay: een dag waarop je een keer niet 24/7 online bent. Ze maakte hiervoor een aantal video’s over mental health, waar we allemaal wat van kunnen leren.

Digital Detox Day

De wereld van social media heeft veel voordelen, maar in de loop der jaren is het steeds meer een verlengstuk van onze handen en geest geworden en merken we dat we eindeloos scrollen, vergelijken, oordelen, cyber gepest worden, geen grenzen stellen en niet weten wanneer we moeten uitschakelen’, schrijft Zoë op Instagram. ‘Het kan de oorzaak zijn van anxiety, slapeloosheid, loneliness en een laag zelfbeeld.’

Daarom roept ze haar volgers op om mee te doen aan ‘Digital Detox Day’, dat morgen 5 september plaatsvindt. Op deze dag ga je een hele dag ‘offline’ voor mental health. Een hele digitale detox dag, waarbij je je digitale apparaten weglegt en nagaat hoe social media je nou eigenlijk laat voelen.

Wil je meedoen? Post dan een foto op je Instagram met groot ‘OFF’ op je hand, zodat iedereen weet dat jij morgen even een dag offline bent.

Mental health video’s

Zoë maakte voor deze campagne meerdere mental health video’s, die erg behulpzaam kunnen zijn.

Anxiety

Zo maakte ze onder andere een video van bijna een uur lang, waarbij ze met haar psycholoog praat over anxiety. Zoë heeft al jaren anxiety en wordt al zes jaar hierbij geholpen door psycholoog Alexis Main. Een interessante video vol tips voor iedereen die last heeft van anxiety/paniekaanvallen!

Cyberbullying

In deze video praat Zoë met een aantal anderen over het cyberpesten op social media en delen ze ook hun eigen ervaringen met online trolls.

Body image

In deze IGTV bespreekt Zoë het onderwerp ‘body image’ en hoe social media een negatief effect kan hebben op ons zelfbeeld en hoe we ons voelen over ons lichaam.

Digital boundaries

Hoe belangrijk is het om op social media grenzen te stellen, om onze mental health te beschermen? Dat is de discussie die in deze video gevoerd wordt.

Human connection

En ten slotte praat Zoë in deze video met haar boyfriend Alfie Deyes en BFF Mark Ferris, samen met Katie Pix over hoe overmatig gebruik van social media invloed kan hebben op onze real world relationships.

LEES OOK:

Beeld: Instagram @zoesugg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen