Zoey Ivory werd Miss Nederland in 2016, liet haar danskunsten zien door Dance Dance Dance te winnen in 2017 en richt zich nu op haar acteer- en presenteerwerk. A hard worker, you may say.  Zoey vertelt over wat zij vindt van de invloed dat Instagram heeft op je zelfbeeld. 

‘Sinds wanneer is een foto op Insta een kwestie van leven of dood?’

‘Mijn ogen gaan open. We hebben met één klik toegang tot de mooiste stukjes uit het leven van pretty much iedereen. Logisch dat we daar onzeker van worden! Maar we hoeven niet perfect te zijn. Sterker nog: hoeveel leuker is het om een imperfect pic op Insta te zien? We moeten van onszelf leren houden en ons niet teveel vergelijken met zogenaamd perfecte plaatjes. En ja, dat is makkelijker gezegd dan gedaan, als je weer tien fitgirls voorbij ziet komen met keiharde abs en een gezonde smoothie in hun hand, terwijl jij met een pizza in je joggingpak een serie aan het bingewatchen bent. Maar twijfelen of je er wel mooi genoeg uitziet, is useless. Want eerlijk is eerlijk: waar de één hangbillen in ziet, ziet de ander een mooi gevormde perzik.

Billen als Kim of Kylie heb ik niet. Integendeel. Hoe langer ik naar mijn foto’s kijk, hoe meer ik vind dat mijn billen hangen, mijn neus te dik is, mijn sproeten lelijk zijn. En dan heb ik ook nog striae én cellulite. Dat hebben al die perfecte modellen online niet… Deze foto kan ik dus écht niet uploaden! Of wel?’

 

Lees Zoey’s hele column op blz. 17 van CG’s Beauty & Fashion boek!

LEES OOK:

 

Fotografie: Instagram @zoeyivory