Zwitserland vervangt mannetjes op verkeersborden voor vrouwen, ouderen en stelletjes

De Zwitserse gemeente van Genève heeft ongeveer de helft van de mannetjes op verkeersborden bij zebrapaden vervangen voor vrouwen, ouderen en stelletjes. De gemeente wil op deze manier de zichtbaarheid voor vrouwen in openbare ruimtes vergroten and we couldn’t agree more!

Seksistisch

Genève heeft een vrouwelijke burgermeester, Sandrine Salerno, en zij vond tijd dat er wat moest veranderen in de stad. Daarom liet ze de helft van de verkeersborden in de gemeente aanpassen. Sandrine vond de verkeersborden namelijk te seksistisch, omdat er er alleen mannen op afgebeeld staan. De helft van de mannetjes nu vervangen door vrouwtjes, ouderen en stelletjes. In totaal zijn er zes varianten, waaronder een zwangere vrouw, een lesbisch stel en een senior. Sandrine is een echte shero als je het ons vraagt!

Feminisering

Inmiddels zijn 250 van de 500 borden bij oversteekplaatsen aangepast. But that’s not all.  Genève is ook bezig met ‘feminisering’ van de straatnamen.

Uitzondering

Vrouwen op verkeersborden en -lichten zijn helaas nog altijd een uitzondering, ook in Nederland. Wel zijn er hier in verschillende steden de mannetjes op verkeerslichten vervangen door de vrouwelijke variant Sofie.

Wat vind jij van de aangepaste verkeersborden? Deel jouw antwoord met ons op Instagram @cosmogirl_nl!

LEES OOK:

Beeld: Instagram @genevadiscovary

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen