10 feitjes die jij nog niet wist over High School Musical.- CosmoGirl

10 feitjes die jij nog niet wist over High School Musical

Wie heeft High School Musical nou niet gezien? Zeker weten dat jij vroeger ook een crush had op Zac Efron. Nog even nagenieten van de film? Hier zijn 10 feitjes die jij nog niet wist over High School Musical.

1

De cast zou eerst heel anders zijn. De rol van Gabriella zou namelijk gespeeld worden door Cassie Steel van Degrassi. Maar doordat de planning van het filmen van Degrassi tegelijk met het filmen voor High School Musical viel, moest zij helaas deze kans afzeggen.  Hetzelfde geldt voor de rol van Troy, die eerst gespeeld zou worden door Matthew Underwood.

2

Corbin Blue deed oorspronkelijk auditie voor de rol van Ryan Evans. Hij kreeg deze rol niet, maar werd wel ingezet voor de rol van Chad. Lucas Grabeel paste namelijk veel beter bij die rol dan Ryan. Gelukkig zijn ze dus gewoon beiden te zien in de film! Lucky us!

3

Ashley Tisdale deed auditie voor de rol van Gabriella. Zie jij het al voor je: Ashely in de rol van iemand anders dan Sharpay Evans?! Deze rol lijkt wel op haar lijf geschreven.

4

High School Musical zou eerst helemaal geen High School Musical heten. Er was geen leuke naam gevonden, dus besloten de makers High School Musical te gebruiken als werktitel. Na de opnames waren de producers er nog steeds niet over uit en bleef de titel gewoon High School Musical. Everything happens for a reason, zullen we maar zeggen.

5

Het script was eerst een vervolg op Grease. We zouden in de film de kinderen van Danny en Sandy volgen. De grote verhaal lijn zou wel het zelfde zijn als High School Musical zoals we het nu kennen, maar dan met heel veel overeenkomsten met de film Grease.

6

In de eerste film zong Zac Efron niet zelf. Drew Seelay zong het grootste deel van de liedjes in, omdat Zac zelf de hoge noten nog niet kon raken. In de tweede en derde film heeft Zac wel gezongen. Dát verklaart dus waarom zijn stem opeens was veranderd.

7

Hoe kan het toch dat de piano steeds het zelfde is? De roze piano die werd gebruikt in het nummer Fabulous is opnieuw geschilderd en wordt ook gebruikt aan het einde van de film bij het nummer Everyday.

8

What Time is It? Summer time!’ In het begin van de tweede film zien we honderden blaadjes de lucht in vliegen. Deze blaadjes met opdrachten waren niet leeg, nee, dit waren echte opdrachten die de studenten van East High in Salt Lake City hadden gemaakt. Wel moesten eerst alle opdrachten gecontroleerd worden voordat ze in de scène te zien waren.

9

Gespot! Miley Cyrus is te zien in High School Musical 2. Het kan zijn dat je dit misschien nooit is opgevallen, want dit duurde maar vier seconden. De kijkers van Disney Channel Star konden kiezen wie er voor dat rolletje in het laatste nummer All For One te zien zou zijn.

10

HSM3 heette oorspronkelijk Haunted High School Musical en het zou een Halloweenfilm worden. Zie je het al voor je: Sharpay tussen de zombies?

 

Fotografie: Disney Channel. Bron: Seventeen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen