Het wordt kouder en donkerder, wat betekent dat het de perfecte tijd is van het jaar voor een movie night met al je girlfriends

Maar, zo’n movie night is natuurlijk niet compleet zonder de allerbeste chick flicks die heerlijk zijn om weg te kijken. Allemaal met een goede portie dreamy boys, drama en humor.

Verzamel al je besties, ga lekker op de bank liggen met genoeg eten, drinken en comfy clothes, zet dan een van deze klassiekers hieronder op (of ze allemaal natuurlijk ;-)) en je girls night kan niet meer stuk.

Welke is jouw fave?

1. Mean Girls

Mean Girls is een classic als het gaat om girls night movies. Wie kent de zin ‘On Wednesdays we wear pink’ nou niet? Met actrices als Lindsay Lohan, Rachel McAdams en Amanda Seyfried is deze film zeker een must-see!

2. The Notebook

Ook The Notebook met dreamy boy Ryan Rosling is zeker eentje voor bovenaan je movie night lijstje. De ultieme zwijmelfilm om bij weg te dromen <3. 

3. The Devil Wears Prada

The Devil Wears Prada is er vooral eentje voor de fashion liefhebbers. Met de strenge Miranda Priestly en de lieve Andrea gaat het er niet altijd leuk aan toe op het kantoor van Runway.

4. Bridesmaids

Bridesmaids is een hilarische film over zes vriendinnen waarvan er ééntje gaat trouwen. Een lekkere wegkijker voor een avondje op de bank.

5. Pitch Perfect

Pitch Perfect is ook zo’n heerlijke film waarbij je niet hoeft na te denken. Er komt een heleboel gezang voorbij, en veel bekende nummers a capella style die gegarandeerd in je kop blijven zitten. O enne, we love Fat Amy. Pluspunt: als jullie deze hebben uitgekeken kun je meteen deel twee aanzetten!

6. Dear John

Dear John is wederom zo’n heerlijke romantische film met hottie Channing Tatum en cute actrice Amanda Seyfried. Verfilmd van het boek van Nicholas Sparks. Wat kan die man toch romantische verhalen schrijven.

7. Love Actually

De beste romantische Christmas movie ever als je het ons vraagt. Een film met een heleboel liefdesverhalen door elkaar, rondom de kerst. Een film die je honderd keer opnieuw kan kijken en er toch geen genoeg van kan krijgen. Love it. 

8. Legally Blonde

Een feel good movie over Elle Woods die naar Harvard Law School gaat om haar vriendje iets te bewijzen en uiteindelijk een hele hoop meer leert en boven iedereen z’n verwachtingen uitkomt. En guess what, er is zelfs een deel twee!

9. Twilight (marathon)

Uiteraard moeten we in dit rijtje niet de Twilight-films vergeten. Ben jij met je vriendinnen voor team Edward, of toch voor team Jacob? En hoe zal het eindigen met Bella? Gelukkig is het een reeks van wel vijf films én kunnen we genieten van Jacob’s perfect sixpack. Een awesome filmreeks voor een avondje binge-watchen met je friends! 

10. Bring It On

Een cheerleader movie, woohoo! Maar bij cheerleaden hoort ook de nodige competitie. Een perfecte girl movie en het liefst zou je hierna misschien zelf wel een poging willen wagen tot cheerleaden.. 😉

Lees ook: 10x Must-See Movies in December

Bronnen: IMDb.com, seventeen.com, GIPHY.com