De wereld van Harry Potter zit vol met geheimen, maar de echte wereld van de Harry Potter filmmakers hielden er ook een paar geheimen op na. Wij hebben een paar leuke feitjes voor je op een rij gezet.

 

Sommige kinderen hadden neptanden

Daniel Radcliffe vertelde dat alle kinderen op de set een afgietsel van hun gebit moesten maken. Why? Voor toekomstig verlies van tanden, want jonge kinderen zijn natuurlijk bezig met het wisselen van hun tandjes. En een wisselend gebit is natuurlijk niet zo handig voor het chronologische verhaal, als alle scenes niet zo chronologisch zijn opgenomen. Bij het verlies van een tand kregen ze een mooi, nieuw nep tandje.

 

Emma Watson wilde de rol niet

Als het aan Emma Watson had gelegen, ging de rol van Hermelien naar een schoolgenoot. Say what? Voor de perfecte Hermelien ging het castingbureau alle scholen af, ook de school van Emma. In tegenstelling tot haar klasgenootjes had Emma geen zin in een auditie, haar leraar haalde haar over en Emma was de laatste die auditie deed. Zo vonden de filmmakers hun perfecte Hermelien. Ten points to the teacher!

 

Harry Potters kast onder de trap bestaat echt!

Het huis waar Harry een paar miserable jaren heeft gewoond, stond in een echte wijk. Het plaatsje waar het huis staat heet Picket Post Close. Later werd het huis en de straat nagebouwd, omdat de crew geen acces meer hadden tot het huis.

 

Al het eten in de Grote Hal is echt.

Was jij stiekem ook zo jealous op al dat lekkere eten dat Harry en zijn vrienden voorgeschoteld kregen? Guess what? Al het eten was echt! Gelukkig voor ons (maar sneu voor de cast) is er niets om jaloers op te zijn. Het eten bedierf snel onder de warme lampen van de set en de regisseur besloot dat al het eten ingevroren zou worden. Stel je voor, al dat lekkere eten voor je neus, maar je kan het niet opeten. Torture!

 

De producers wilden Harry Potter groene ogen geven en Hermelien hazentanden.

Beide ideeën bleken al gauw geen goed idee. Daniel kreeg een allergische reactie op de lenzen en Emma kon bijna niet praten met de neptanden.

 

Bijna een andere Dirk

Harry Melling verloor bijna zijn rol als Dirk Duffeling, omdat hij zoveel was afgevallen tussen het filmen door. Gelukkig hoefde hij niet weg, hij kreeg een supermooie fatsuit aan.

 

Kittyheaven

We herinneren mevrouw Omber natuurlijk allemaal als de teacher from hell en zagen haar liever verdwijnen dan verschijnen. Het enige leuke aan de lady in pink was haar duidelijke goede smaak wat betreft servies. Herinneren jullie haar katten servies nog? Voor deze scene werden 40 verschillende katjes gebruikt. Kun je net als Omber ook geen genoeg krijgen van katten? Bekijk hier de vijf leukste kattenfilmpjes.

 

J.K. Rowling speelde bijna Harry’s moeder.

De rol werd aangeboden aan de schrijfster, maar ze sloeg het aanbod af. In plaats daarvan ging de rol naar Geradine Sommerville.

 

De akward hug tussen Voldemort en Draco was niet gespeeld

In de laatste film gaf Voldemort de jonge Draco een best wel aparte knuffel to say the least. Het was een pijnlijk aanzicht die voor bijna iedereen onverwachts kwam. Als we zeggen iedereen, bedoelen wij iedereen. Zelfs Draco wist niet dat hij een knuffel kreeg van Hij-Die-Niet-Genoemd-Mag-Worden. Dit was een caught in the moment act van acteur Ralph Fienes.

 

De acteur die de jonge Marten Vilijn speelt, is familie van Voldemort

Hero Fienes-Tiffin is het neefje van Ralph Fienes, die speelt de volwassen and pretty ba(l)d Voldemort. Je zal Hero misschien herkennen als Hardin uit de film After. Lees hier meer over deze nieuwe film.

LEES OOK: