Series

De beste series om te bingen in de herfstvakantie

Deze herfstvakantie wordt door het coronavirus waarschijnlijk anders dan je gewend bent. Op stap gaan is niet meer zo vanzelfsprekend, maar gelukkig zijn er genoeg series om te bingen!

Emily In Paris

Probably de meeste bekende serie van het moment: Emily in Paris! De serie gaat over een jonge vrouw Emily, gespeeld door Lily Collins, die van Chicago naar Parijs is verhuist voor haar werk bij een marketingbureau. Het leven in Parijs gaat iets minder makkelijk dan dat ze had verwacht. Ze moet haar weg vinden in de nieuwe cultuur, werken aan haar liefdesleven én andere uitdagingen die komen kijken bij deze Franse stad.

Dit is alles wat we weten over het tweede seizoen van deze pooulaire serie!

Ratched

In deze creepy serie maak je kennis met verpleegster Mildred Ratched. Ze lijkt een doodgewone en zorgzame verpleegster in een psychiatrische inrichting, maar niets is minder waar. Mildred raakt steeds geïnteresseerder in het experimenteren op mensen. Langzaam verandert ze van een lieve vrouw naar een compleet monster.

Dynasty

De serie is gebaseerd op een gelijknamige soap uit de jaren ’80 en gaat over Fallon Carrington. Ze is de dochter van de rijke Blake Carrington en wil graag promotie krijgen in haar vader’s bedrijf. Maar deze weg wordt haar geblokkeerd als ze haar vader betrapt met zijn nieuwe vlam Cristal. Even worse: hij geeft háár promotie in zijn bedrijf in plaats van Fallon. Fallon vertrouwt het niet en besluit een nieuw bedrijf op te richten samen met Jeff Colby en ziet Cristal als haar nieuwe aartsvijand. Ze weet alleen niet dat Cristal een duister verleden heeft…

De serie heeft inmiddels al drie seizoenen, en is het bingen zeker waard!

Get Even

Deze serie gaat over vier klasgenoten die samen de club ‘Don’t Get Mad’ oprichten om wraak te nemen op alle pesters van de school. ‘We are DGM, we don’t get mad, we get even.’

Van de trailer krijgen we al mad PLL vibes, dus dit belooft veel goeds! Get Even is vanaf nu te zien op Netflix.

Euphoria

In de serie Euphoria – die geproduceerd is door Drake en Future the Prince – speelt Zendaya de bipolaire en drugsverslaafde tiener, Rue, die na rehab weer ‘clean’ naar school gaat. Al snel wordt duidelijk dat Rue lang niet de enige is met problemen. De jongeren worstelen met drugs, seks, trauma’s, social media en geweld. Ook heeft ‘The Kissing Booth’-acteur Jacob Elordi een rol te pakken in de HBO-serie, extra reden om te kijken dus.

Euphoria is een remake van de gelijknamige Israëlische serie en alleen te kijken bij HBO en Ziggo. Heb je het eerste seizoen al gezien? Dan hebben we goed nieuws! Een tweede seizoen is namelijk al besteld door HBO.

Quiz hier welke Netflix serie jij móét kijken!

Temptation Island USA

We kennen allemaal de Nederlandse Temptation Island, maar ben je ook al bekend met de Amerikaanse versie? Deze versie is hetzelfde als Temptation Island: Love or Leave die binnenkort op de Nederlandse televisie komt. Koppels testen hun relatie door met singles te daten, en komen er zo achter of ze echt tevreden zijn met hun relatie. Je kunt de twee seizoenen nu bingen op Videoland!

The Stranger

Was de serie You helemaal jou ding, maar heb je die al afgekeken? Dan zal je The Stranger ook leuk vinden. Wanneer een gezin benaderd word door een mysterieuze vrouw die een geheim verteld wat niemand weet, komt alles op z’n kop te staan.

The Good Place

Op zoek naar een nieuwe serie waar je niet al gelijk na één seizoen klaar bent? Dan moet je zeker even The Good Place checken! Er zijn al vier seizoenen, dus perfect voor die eindeloze bingewatch sessies. De serie draait vooral om Eleanor Shellstrop, die na een ongelukkige dood in ‘The Good Place’ belandt. Michael begeleidt haar door the afterlife en alles lijkt perfect te zijn, totdat Eleanor achter iets komt dat álles verandert.

Bovendien zijn alle afleveringen zo’n 22 minuten en dus perfect om weg te kijken.

Love is Blind

Houd jij van het volgen van andermans liefdesleven? Dan is Love is Blind echt iets voor jou.

In de serie krijgen deelnemers tien dagen de tijd om hun verloofde te kiezen. Ze mogen alleen met elkaar praten via ‘pods’ en zien elkaar dus niet! Als ze het gevoel hebben dat ze ‘the one’ hebben gevonden, kunnen ze de ander ten huwelijk vragen. Is het antwoord hierop ‘ja’, dan zijn ze verloofd! Het koppel krijgt elkaar hierna voor het eerst te zien en mag samen op vakantie om vervolgens thuis elkaars vrienden en familie te ontmoeten. Blijft hun relatie stand houden in de echte wereld, dan zullen ze uiteindelijk écht trouwen!

The Bold Type

The Bold Type is geïnspireerd op het leven en de carrière van Joanna Coles, voormalig hoofdredacteur van Cosmopolitan, en we volgen in de serie het leven van drie millennials en de avonturen die ze beleven bij Scarlet Magazine. Beste vriendinnen Jane (Katie Stevens), Kat (Aisha Dee) en Sutton (Meghan Fathy) ontmoeten elkaar wanneer ze komen te werken op de redactie van ‘Scarlet’ dat wordt geleid door hoofdredacteur Jacqueline (Melora Hardin).

Vier jaar later is Jane inmiddels gepromoveerd van stagiaire tot redacteur, is Kat hoofd social media en blijft Sutton op carrière-gebied een beetje achter bij haar vriendinnen, maar doet ze er alles aan om de assistente van Oliver te worden die verantwoordelijk s voor de fashion afdeling Dan ontdekken Jane en Kat ineens dat Sutton een geheime verhouding heeft met Richard, de jurist van het blad…

Alle vier de seizoenen zijn te zien op Videoland en Amazon Prime Video.

Once Upon A Time

Once Upon A Time is een serie met typical sprookjes, maar dan net even wat anders. Een vloek zorgt ervoor dat niemand weet dat ze eigenlijk afkomstig zijn uit sprookjes. Henry moet ervoor zorgen dat zijn moeder gaat geloven in de verhalen van de inwoners van Storybrooke. True loves kiss verbreekt the vloek, maar daar houd het niet bij op.

De serie bestaat al een hele lange tijd (7 jaar), dus de kans is groot dat je er misschien al van gehoord hebt. Maar ken je ‘m nog niet, of heb je de serie nog niet gekeken? Even better! Er zijn namelijk wel 7 hele seizoenen om te bekijken. En ze staan allemaal op Netflix! Daarnaast zijn er sappige love stories, goede vriendschappen én live action Disney personages (ja, ook Anna en Elsa!) dus er is genoeg reden om te kijken!

The Mandalorian

Misschien gaat je hartje niet gelijk sneller kloppen als je de naam The Mandalorian hoort, maar deze serie is een heuze aanrader als je Disney+ hebt! In The Mandalorian volgen we de premiejager door het universum en zien we hoe hij verschillende mensen aflevert bij de ruimtepolitie in ruil voor ‘Beskar’, een metaalsoort die in de serie meer waard is dan al het andere geld én waar Mando’s glimmende harnas van gemaakt is. Als je houdt van robots, actie, avontuur én Baby Yoda dan zit je met deze serie helemaal goed.

Gilmore Girls

Gilmore Girls is net zoals Gossip Girl een serie die je gezien móét hebben. Er staan inmiddels al 7 seizoenen op Netflix dus genoeg bingemateriaal! De serie gaat over moeder Lorelai en dochter Rory die samen de meest crazy stuff beleven.

Élite

 Élite was meteen een wereldwijde hit toen de serie begin vorig jaar verscheen op Netflix. Het speelt zich af rond Las Encinas, de meest exclusieve high school in Spanje. Normaal gesproken worden alleen de kinderen van de Spaanse elite toegelaten, maar voor drie arbeiderskinderen wordt een uitzondering gemaakt. Enne, je raadt het al… That’s when sh*t hits fan. En ruzie eindigt in moord. Er zijn inmiddels drie seizoenen te bingen van deze spannende serie!

Locke & Key

Do you love horror? Dan is Lock & Key echt een serie voor jou! Deze horrorserie gaat over de drie siblings Bode, Tyler en Kinsey Locke. Na de dood van hun vader verhuizen zij met hun moeder naar Massachusetts naar een huis dat hen is nagelaten. Eenmaal daar komen ze erachter dat er sleutels zijn verstopt in het huis. En dit zijn geen normale sleutels. Bode, Tyler en Kinsley komen erachter dat als iemand zo’n sleutel gebruikt, ze magische powers krijgen. Wat ze helaas niet weten, is dat er een demoon achter de sleutels aan zit en niet zal stoppen tot ‘ie ze heeft. Sounds like trouble!

Grey’s Anatomy

Grey’s Anatomy is dé Amerikaanse ziekenhuisserie die je wil zien. De serie heeft al 17(!) seizoenen, dus je hebt genoeg om te kijken. Warning: erna wil je zelf ook een dokter zijn.

The Witcher

The Witcher is een serie gevuld met drama en fantasie. In het verhaal volg je Geralt of Rivia, een monster hunter (oftewel Witcher) met bovennatuurlijke powers. De serie is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks (bestaande uit 8 boeken!) van Poolse schrijver Andrzej Sapowski. In de boeken ontmoet Geralt een prinses met een duister geheim en een powerful tovenares. Samen vormen ze een trio en reizen ze door een gevaarlijk land gevuld met monsters. Helaas is de rest van de plotline nog een mysterie…

Op zoek naar nog meer leuke series? Check dan de wekelijkse serietips van CG!

LEES OOK:

Beeld: Netflix

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen