Tenzij je de twee tot nu toe grootste films van dit jaar hebt gemist, heb je Awkwafina gezien in Crazy Rich Asians en Ocean’s 8. Hier is alles wat je wil weten over de rising star.

Haar moeder is Zuid Koreaans en haar vader is Chinees

Ze werd in 1988 geboren en groeide op in Queens, New York. Hier werd ze door haar oma grootgebracht nadat haar moeder was overleden toen ze nog maar 4 jaar oud was. ‘My grandmother was everything to me, she taught me that Asian women are strong’, zegt ze in een interview met The Guardian.

Believe in yourself even if u was the last picked for the team

A post shared by AWKWAFINA (@awkwafina) on

 

Awkwafina is niet haar echte naam

Ze heet eigenlijk Nora Lum. De naam Awkwafina, die je uitspreek als aguafina, verzon ze toen ze vijftien was. Aan The Guardian legt ze uit waarom, ‘I just thought it was a funny name. And it was fitting that it had ‘awkward’ in it, because I am awkward’.

Ze ging naar de LaGuardia Highschool voor uitvoerende kunsten

Hier studeerde ze trompet. Ze heeft ook een tatoeage van een trompet op haar rechterarm. Dit was niet haar enige opleiding. Nadat ze afstudeerde in de richting journalism & woman’s studies, ging ze naar China om Manderijn te studeren.

 

Ze is populair op YouTube

In haar talkshow ‘Tawk’ interviewt ze comedians in metro’s door New York.

 

Ze is een rapper

Haar track ‘My Vag’ heeft over de drie miljoen views op YouTube. ‘My vag speak five different languages / And told yo vag, ‘B*tch, make me a sandwich’, zijn stukjes van de lyrics. Geen verassing dat ze hierna werd ontslagen van haar baan als publiciteitassistent. Ze was toen 24 jaar. Toch was het geen verkeerde zet. De video ging viral en gaf haar carrière als rapper en comedian een flinke boost. ‘I still can’t believe it worked: that’s crazy to me’, zegt ze in een interview met The Guardian. Voor haar baan als publiciteitassistent, werkte ze in een videotheek en een air-conditioning bedrijf.

 

Ze heeft een travel book geschreven

‘Awkwafina’s NYC’ is verkrijgbaar via Amazon. Het boek bevat lijstjes als ’10 plaatsjes om te plassen’ en ‘5 beste spots om mensen te kijken’.

 

Ze zat in MTV’s Girl Code

Yup, je wist wel dat je haar ergens van herkende.

 

Ze zit in Neighbors 2: Sorority Rising

En anders herken je haar wel van deze film waar ze Christine speelt, een lid van Kappa Nu.

 

Ze zit in Ocean’s 8

Oké, nu moet je haar toch echt wel kennen. Of in ieder geval niet meer vergeten. Volgens Vanity Fair kreeg ze de rol zonder dat ze er zelfs auditie voor heeft hoeven doen.

These women I will never forget, my oceans 8 family!!

A post shared by AWKWAFINA (@awkwafina) on

 

Ze zit in de Netflix film Dude

Dit is de reden dat ze geen auditie hoefde te doen voor Ocean’s 8. De director zag haar in Dude en was helemaal weg van haar.

 

Ze speelt Peik Lin Goh in Crazy Rich Asians

En hier improviseerde ze bijna al haar teksten! Badass.

LAST. NIGHT. @crazyrichasians

A post shared by AWKWAFINA (@awkwafina) on

 

Ze was de stem van Quail in Storks

 

LEES OOK: DIT VERDIENT DE CAST VAN 13 REASONS WHY PER AFLEVERING

 

Fotografie: Brunopress