Youtube

12 Leuke series en docu’s die gratis te zien zijn op YouTube

Heb jij Netflix, Videoland, Amazon Prime én Disney+ helemaal uitgespeeld en ben je desperate op zoek naar iets nieuws? Deze docu’s en series zijn gewoon gratis te bekijken op YouTube!

1. Open Kaart van Robert Rodenburg

In Open Kaart stelt Robert Rodenburg intieme vragen aan bekende Nederlanders en mogen zij in return vragen aan hém stellen. Om de beurt wordt er een kaart getrokken met een vraag. De vragen op de kaartjes zijn geen usual questions en dat zorgt vaak voor emotionele momenten en diepe gesprekken. Door de serie leer je een hele andere kant van bekende Nederlanders kennen. Credits naar Robert, want hij doet het amazing als interviewer en ook het tweede seizoen van Open Kaart staat inmiddels online. Bekijk hieronder de emotionele aflevering met Koen Kardashian. Check ook zeker eens naar de andere afleveringen met celebs als Gordon, Hugo de Jonge, Jan Versteegh, Beautygloss en Monica Geuze.

2. Held in eigen verhaal van Iris Enthoven

Held in eigen verhaal is zowel een serie als podcast, waarin Iris Enthoven de bizarre verhalen van mensen deelt. In haar intro vertelt ze: ‘Iedereen heeft een eigen verhaal. Groot of klein en elk verhaal over een held begint met een tegenslag. Maar wat is het omslagpunt en hoe zet je het om in iets positiefs?’ In de serie laat Iris al deze helden hun eigen verhaal vertellen. Van iemand die 10 jaar onterecht in de gevangenis heeft gezeten in Marokko, tot iemand die een schipbreuk heeft moeten overleven op een onbewoond eiland: allemaal doen ze hun verhaal. Deze serie is mindblowing en geeft je misschien wel een nieuwe kijk op het leven.

P.S Als je even geen tijd hebt om een aflevering te bekijken, kan je er dus ook naar luisteren als podcast!

3. FITTINGS FRENZY! van Loic Prigent

Tbh: dit is geen ‘echte’ serie, maar een playlist op het YouTube-channel van Loic Prigent. De video’s van Loic zijn iedere high fashion lover’s dream. Hij geeft je een exclusief kijkje tijdens de laatste fittings en aanpassingen die plaatsvinden vóór een grote modeshow. Je krijgt de voorbereidingen te zien bij Jacquemus, Dior, Chanel en zelfs van Rihanna’s Fenty launch! Daarnaast maakt hij ook nog video’s van de shows zelf én doet hij interviews met bekende designers. Een must-see als je meer wilt leren over high fashion. Zijn video’s zijn een een mix van Engels- en Franstalig, maar er zit altijd Engelse ondertiteling bij.

4. Euthanasie De Movie van BOOS

Warning: deze film gaat over thema’s als euthanasie en zelfdoding.

Tim Hofman en zijn BOOS-clan gaan meestal op bezoek bij bedrijven of huisbazen die hun afspraken niet nakomen. Maar voor deze docu doen ze iets heel anders: ze gaan jonge mensen helpen met hun aanvraag voor euthanasie. Euthanasie aanvragen is namelijk heel moeilijk, je mag niet zomaar zelf een einde aan je eigen leven maken. In de docu helpen Tim en Marije verschillende jongeren met hun aanvraag en bespreken ze het stigma rondom euthanasie. Een heftige documentaire die niet voor iedereen weggelegd is. Ondanks dat is het wel een mooie documentaire en valt er veel van te leren.

BOOS heeft ook nog een andere documentaire genaamd ‘Terug naar je eige land‘, over kinderen die het land uitgezet zijn en kinderen die het land uitgezet gaan worden.

5. This Is Paris van Paris Hilton

Ze was the IT-girl in de 00’s en de OG influencer: Paris Hilton. Maar wist je dat er way more achter haar verhaal zit dan wat haar reality shows ons laten zien? In deze docu vertelt Paris het échte verhaal achter haar iconische personage. That’s right, none of it was real. Alhoewel Paris bekent staat als een altijd vrolijke glitter prinses, laat ze zich nu van haar serieuze en emotionele kant zien. Zo vertelt ze over hoe ze fysiek en mentaal misbruikt is op haar boarding school, het lekken van haar sekstape en haar ontvoering die door haar eigen ouders in gang is gezet. Dit is The Real Story of Paris Hilton.

Check ook: Op zoek naar een nieuwe serie? Deze Netflix-serie past het beste bij jouw sterrenbeeld

6. Demi Lovato: Simply Complicated van Demi Lovato

Deze documentaire geeft je een uniek kijkje in het leven van Demi Lovato. Demi is ooit begonnen als kind bij Disney Channel en heeft al een hoop moeten doorstaan. Van haar grote world tours, tot aan haar verslaving en mental health problemen. Na het zien van deze documentaire ken je haar door en door en zie je dat fame en geld niet altijd alles is.

Check ook: Demi Lovato rockt een compleet nieuwe roze haircut

7. Open Door van Architectural Digest

Heb je je altijd al afgevraagd hoe al jouw fave celebs leven? In Open Door nemen celebs je mee op een tour in hun thuis. Supervermakelijk om te zien én is goed voor some major room inspo. Wij dromen nu van Dakota Johnson’s groene keuken en Robert Downey JR.’s molenhuis. Bekijk hieronder het huis en de kledingkast van Kendall Jenner!

8. Go To Bed With Me van Harper’s BAZAAR

In Go To Bed With Me vertellen al jouw fave celebs over hun nighttime routine. Van skincare tot speciale thee en andere beauty middelen: zó kom je erachter hoe je een flawless skin krijgt like Kourtney Kardashian. De meeste producten zijn peperduur, maar het is superleuk om te zien en om nieuwe ideeën op te doen.

24x Tips van een dermatoloog om van acne af te komen

Check ook: filmtip: Death to 2020

9. True Crime van Buzzfeed Unsolved

Voor iedereen die dol is op mysteries en true crime! In deze serie buigen Ryan en Shane zich over mysterieuze verdwijningen en gebeurtenissen. Ze zoeken alles van top to bottom uit en geven uiteindelijk hun eigen theorie. Als je houdt van spooky dingen, is deze serie perfect voor jou.

Ze hebben zelfs een supernatural versie, voor alle bovennatuurlijke mysteries.

10. 73 Questions van Vogue

Meer weten over je favo celebs? In deze serie gaat Vogue alle top celebs af om in één take (of zo lijkt het in ieder geval) 73 vragen aan hun te stellen. van Kim Kardashian en Hailey Bieber, tot Zendaya en Daniel Radcliffe!

11. NikkieTutorials: Layers Of Me van NikkieTutorials

Een heel intiem kijkje achter de schermen bij make-up queen Nikkie de Jager (aka NikkieTutorials). Van tiener-YouTuber tot succesvolle zakenvrouw en influencer. Niet alles is wat het lijkt, want terwijl haar carrière op een hoogtepunt zit, vecht haar kleine broertje tegen kanker. Volg Nikkie haar struggles en hoogtepunten in Layers Of Me.

12. Bestie Picks Bae van Seventeen

In deze datingshow is het de bedoeling dat jouw bestie een lover voor je vindt! That’s right, blind dating, maar dan net even anders. Door middel van vragen en opdrachten kiest iemand een lover uit voor haar BFF. Of dat goed gaat? Eh, soms wel, soms niet.

Beeld: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen