Boeken

15x Engelstalige must-read young adult boeken

Eindelijk komt het zonnetje steeds vaker tevoorschijn. En laat die zon nou perfect zijn om lekker buiten te zitten met een goed boek. Wij hebben 15 must-read Engelstalige young adult boeken voor je uitgezocht. Superleuke verhalen én ook nog eens goed voor je Engels. Win-win!

six of crows

1. Six Of Crows – duology

Crimineel master mind, Kaz Brekker krijgt een dodelijke heist aangeboden: De ice court binnen breken. Een zwaarbeveiligde militaire basis, waar nog nooit iemand in of uit is gekomen. Hij moet een gijzelaar zien te helpen ontsnappen, die de kennis heeft om Grisha Magic voor altijd te veranderen. Als hij hierin slaagt is hij de rijkste man ooit, maar Kaz kan dit niet alleen. Hij zal een heel team nodig hebben om dit voor elkaar te kunnen krijgen…

Fun fact: Ketterdam (De fantasy stad waarin het verhaal zich afspeelt), is gebaseerd op Amsterdam! Er komen dan ook een hoop Nederlandse namen in voor.

SHOP

the raven boys

2. The Raven Boys- The Raven Cycle deel 1

Blue woont samen met psycho familie in een huis. Haar hele leven wordt Blue al hetzelfde vertelt: als ze haar ware liefde zoent, zal die sterven. Needless to say, dat Blue dan ook elke jongen uit de weg gaat. Niet alleen vanwege haar curse, maar ook omdat elke jongen problemen veroorzaakt. Vooral de jongens van haar lokale privéschool, die bekend staan als de ‘Raven Boys’. Toch zal dit jaar alles veranderen voor Blue. Dit jaar wordt ze meegesleurd in de vreemde en duistere wereld van de Raven Boys en zal Blue ontdekken dat magie écht bestaat…

SHOP

midnight sun

3. Midnight Sun

De iconic love story over Bella en Edward, maar dan vanuit Edwards point of view. Toen Edward Cullen Bella Swan ontmoette, werd het één van onze favo love stories ever. Tot nu toe hebben we alleen Bella’s kant van het verhaal kunnen lezen en zien, maar nu kunnen we eindelijk ook Edwards versie ervaren in Midnight Sun. Dit onvergetelijke verhaal, vertelt door Edward, zorgt voor een nieuwe en donkere wending.

SHOP

4. I’ll Give You The Sun

Noah en Jude Sweeting zijn een hechte tweeling, ondanks hun grote verschillen. Noah is een gesloten, stille jongen terwijl Jude een vrolijk en spontaan meisje is die maar al te graag in de spotlight staat. Ze zijn 14 jaar en volop in de puberteit. Noah wordt verliefd op de buurjongen, terwijl Jude met vriendinnen op pad gaat om leuke jongens te ontmoeten. Maar wanneer hun moeder verongelukt, verandert hun leven drastisch. Drie jaar later praten de twins nauwelijks met elkaar. Wat is er gebeurd?

SHOP

Lees ook eens dit lijstje met boeken door en voor powervrouwen

wilder girls

5. Wilder girls

Wilder Girls is een spannend verhaal over een kostschool die in quarantaine is gezet vanwege de gruwelijke ziekte ‘Tox’, waaraan de leraren één voor één stierven. De drie vriendinnen Hetty, Reese en Byatt zitten al 18 maanden in quarantaine. En terwijl ze wachten op een vaccin, blijft de Tox z’n gang gaan…

SHOP

One of us is lying

6. One Of Us Is Lying

Wanneer er vijf studenten moeten nablijven, komen er maar vier levend terug. De zeventienjarige Simon Kelleher heeft een roddel-app ontwikkeld voor Bayview Highs. Wanneer hij in de app aankondigt dat hij sappige, nieuwe verhalen over vier populaire medescholieren gaat onthullen, sterft hij onverwacht voor hun neus. Bronwyn, Cooper, Addy en Nate aka het brein, de atleet, de prinses en de crimineel van de school zijn het onderwerp van Simons roddels en veranderen in verdachten zodra bekend wordt dat zijn dood geen ongeluk was. Wie is er te vertrouwen? Wie is de schuldige? Ze hebben allemaal iets te verbergen…

SHOP

They both die at the end

7. They both die in the end

Iets na middernacht krijgt Mateo een telefoontje. Het is Death-Cast, de organisatie die mensen inlicht dat ze binnen 24 uur zullen sterven. Ook Rufus wordt gebeld. De twee kennen elkaar niet, maar sluiten vriendschap tijdens hun ‘End Day’. Ze besluiten samen nog een laatste avontuur te beleven, een onvergetelijke dag die allebei hun levens voor altijd zal veranderen.

SHOP

The only black girls in town

8. The only black girls in town

Beach lover Alberta is jarenlang het enige zwarte meisje in het dorpje waar ze woont. Als Alberta erachter komt dat de nieuwe buren ook zwart zijn én een 12-jarige dochter hebben, is ze er van overtuigt dat zij en het nieuwe meisje, Edie, snel vrienden zullen worden. Maar dit blijkt nogal tegen te vallen als de meisjes bijna niets gemeen hebben. Wanneer de meisjes een verzameling geheime dagboeken op Edie’s zolder ontdekken, worden ze allebei nieuwsgierig en zetten ze hun verschillen opzij. Al snel ontdekken ze schokkende en pijnlijke geheimen en de rol die racisme hierin heeft gespeeld.

SHOP

Shop hier boeken waar je elke dag iets mee kunt doen

The Binding

9. The Binding

Stel je voor dat je je verdriet zou kunnen uitwissen, dat je je pijn zou kunnen vergeten en een geheim voor eeuwig zou kunnen verbergen. Emmett Farmer werkt op een boerderij, als hij wordt gevraagd om in de leer te gaan bij een boekbinderij: een vreemd en mysterieus beroep. Toch besluit hij ervoor te gaan en leert hij hoe hij prachtige boeken moet maken en aan ieder boek iets unieks mee te geven een herinnering. In een kluis onder zijn mentors workshop liggen duizenden boeken vol herinneringen en geheimen opgeslagen. En dan vindt Emmet op een dag een boek met zijn naam erop…

SHOP

GIRL SERPENT THORN

10. Girl, Serpent, Thorn

Een fairytale different from all the others. Dit boek gaat over Soraya, een meisje waarvan haar aanraking giftig is. Haar hele leven heeft ze ver van haar familie gewoond, opgesloten in haar eigen tuin. Als de bruiloft van haar tweelingbroer steeds dichterbij komt, moet Soraya beslissen of ze eindelijk uit de schaduwen wil stappen. In de kerkers zit een demoon die meer van haar vloek af weet en die haar hiervan kan bevrijden. Wanneer haar keuzes leiden tot consequenties die ze zich nooit had kunnen voorstellen, begint ze zich af te vragen wie ze is. Mens of demoon. Prinses of monster.

SHOP

we are okay

11. We are okay

Marin heeft sinds de dag dat ze alles achterliet met niemand uit haar oude leven gesproken. Nobody knows the truth over de laatste weken, zelfs haar beste vriendin Mabel niet. Maar zelfs duizenden kilometers verwijderd van de Californische kust, op de universiteit in New York, voelt Marin de tragedie die ze probeerde te ontlopen nog steeds. Nu, maanden later, komt Mabel op bezoek en zal Marin worden gedwongen om alles onder ogen te zien dat onuitgesproken is gebleven.

SHOP

Holding Up the Universe

12. Holding up the universe

Iedereen denkt dat ze Libby Strout kennen, het meisje dat ooit ‘America’s Fattest Teen’ werd genoemd, maar niemand heeft de tijd genomen om voorbij haar gewicht te kijken om erachter te komen wie ze werkelijk is. Na de dood van haar moeder probeert ze thuis alles te fixen, terwijl ze ook moet dealen met haar bedroefde vader en haar eigen verdriet. Nu is Libby klaar er klaar voor: de middelbare school, voor nieuwe vrienden, voor liefde en voor elke mogelijkheid die het leven te bieden heeft. Iedereen denkt ook Jack Masselin te kennen: hij is populair, hoort overal altijd bij en geeft mensen wat ze willen. Wat niemand weet is dat Jack een geheim heeft: hij kan geen gezichten herkennen. Zelfs zijn eigen broers zijn vreemden voor hem. Dus zegt hij tegen zichzelf dat hij het cool moet spelen: wees charmant, wees grappig en kom niet te dichtbij iemand in de buurt.

Totdat hij Libby ontmoet. De twee raken verstrikt in een cruel high school game, waardoor ze in groepstherapie terechtkomen en een taakstraf krijgen. Libby en Jack zijn allebei pissig en vervolgens verrast, want hoe meer tijd ze samen doorbrengen, hoe minder alleen ze zich voelen.

SHOP

Eleanor Oliphant is Completely Fine

13. Eleanor Oliphant is Completely Fine

Eleanor Oliphant heeft geleerd hoe ze moet overleven, maar niet hoe ze moet leven. Eleanor leidt een eenvoudig leven. Ze draagt ​​elke dag dezelfde kleding naar haar werk en eet elke dag dezelfde maaltijd als lunch. Eleanor Oliphant is blij. Niets ontbreekt in haar zorgvuldig geplande leven. Behalve soms alles. Een simpele en vriendelijke daad zorgt ervoor dat de muren die Eleanor om zich heen heeft gebouwd, afgebroken worden. Nu moet ze leren te leven in een wereld die iedereen als vanzelfsprekend lijkt te beschouwen – terwijl ze op zoek is naar de moed om haar donkere verleden onder ogen te zien.

SHOP

Fight like a girl

14. Fight like a girl

Het is een maand geleden dat Trisha’s vader is overleden. Een maand geleden sinds hij dronken voor Trisha’s auto sprong en haar moeder naar het stuur greep. De achttienjarige Trisha probeert nu haar gewelddadige impulsen af te weren in Muay Thai-kickboksen, een onwaarschijnlijke sport voor een lichtgebouwd meisje van Indiase afkomst. Een boek dat bewijst dat meisjes alles kunnen doen.

SHOP

How to Stop Time

15. How to stop time

Tom Hazard heeft een gevaarlijk geheim. Hij ziet er misschien uit als een gewone 41-jarige geschiedenisleraar, maar hij leeft al eeuwen. Van het oude Engeland tot Jazz-Age Parijs, van New York tot de Zuidzee, Tom heeft het allemaal gezien. Zolang hij zijn identiteit maar blijft veranderen, kan hij zijn verleden een stap voor blijven – en in leven blijven. Het enige wat hij niet mag doen, is verliefd worden… Een echte aanrader!

SHOP

Check ook: Boeken om deze lente en zomer te lezen

Beeld: AKO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen