You’re never too old for Disney! Gelukkig maar, want er komen weer een hoop nieuwe films aan die we écht willen moeten zien. Zo veel dat het bijna lijkt alsof de studio iedere dag een live-action remake van één van hun klassieke films aankondigt. Wij klagen niet hoor, dit is alsof onze dromen uitkomen. Maybe, because we made that wish upon a star. Omdat het bijna te veel is om bij te houden heeft CG! een makkelijk overzichtje voor je gemaakt.

Dumbo

Als je de officiële trailer van de remake van Dumbo nog niet hebt gezien kunnen we nog maar één ding zeggen, kijken! Pak je zakdoek er maar bij want het wordt duidelijk dat de echte versie even zielig zal zijn als de klassieker. Ook voor het moment dat Dumbo gaat vliegen, want dat is huilen van geluk. En we hoeven niet lang meer te wachten: 27 maart draait ‘ie al in de bios!

Aladdin

In eerste instantie zou ‘Geest’ zijn eigen film krijgen maar dit idee is toch geschrapt om alsnog het klassieke verhaal te verfilmen. Met Will Smith in de rol van Genie moet deze film wel geniaal worden! Als je de trailer van Aladdin bekijkt kun je bijna niet wachten om ‘m helemaal te zien. Gelukkig kunnen we 24 mei 2019 naar de bioscoop rennen.

The Lion King

Hakuna Matata! Ons geluk kan niet op. Natuurlijk is deze film geen officiële live action remake want er zitten zo als je weet geen mensen in de film, duh. En het is onwaarschijnlijk dat Disney echter dieren gebruikt voor de film. Dus is het een Centric Reboot geworden, net als bij The Jungle Book. Do we care? Nope. Want wist je al dat Beyonce de stem van Nala speelt? The Lion King staat voor 19 juli 2019 in de planning bij de bioscopen en ook hier kun je al een teaser van bekijken!

Mulan

Al het nieuws voor Mulan is tot nu toe nog een beetje teleurstellend. Zo gaan de geruchten dat haar crush Li Shang geen rol krijgt in de remake. Ook Mushu moeten we waarschijnlijk missen. Toch blijven we positief want als Disney deze keuzes maakt, moet het vast om een goede reden zijn. Een ding weten we wel, Liu Yifei speelt de hoofdrol. Heb je geduld tot maart 2020?

disney remake

En dan nog een aantal films waarvan we nog geen release datum weten. Oh well, we laten ons verrassen. Maar dat de films er komen, is in ieder geval een feit.

The Little Mermaid

Voor nu kunnen we je helaas weinig vertellen over een echte versie van onze favoriete mermaid ArielAlleen dat er één aankomt. De film zal zowel oude als nieuwe liedjes bevatten maar er is nog geen informatie over wanneer The Little Mermaid part of our world gaat worden.

disney remake

Snow White and the Seven Dwarfs

Mirror, mirror on the wall weet je wie de rol van Sneeuwwitje vervullen zal? Het is bijzonder hoelang Disney heeft gewacht met een remake van Snow White and the Seven Dwarfs gezien het verhaal de allereerste was van de succesvolle prinsessenreeks. Hoewel we eerder al versies als Snow White and the Huntsman kregen, waren dit geen officiële Disney films. Nu staat er wel eentje in de planning mét La La Land en The Greatest Showman songwriters die over de muziek gaan. Ook kunnen we een nieuwe rol verwachten, die van Snow White’s zusje, Rose Red.

disney remake

Pinocchio

Ben je inmiddels al van je stoel gevallen? Ja, ook onze favoriete marionette die er van droomt om een echt jongetje te zijn, krijgt zijn live action remake. Paul King, die de geweldige Paddington films heeft gemaakt, is nu ook hier aan boord als regisseur. Tom Hanks zou daarnaast volgens roddels benaderd zijn voor de rol van Geppetto. Spannend!

disney remake

Wist jij als een echte Disney fan deze tien dingen al?

The Sword in the Stone

De productie van het klassieke verhaal van king Arthur is al in september 2018 begonnen in Belfast, Ierland, waar Game of Thrones ook is opgenomen. En dat niet alleen, ook schrijver en producer van Game of Thrones gaat aan deze film gaat werken. Hoe awesome!

disney remake

Peter Pan

David Lowery, de director van Pete’s Dragon zal de reboot van Peter Pan maken. Als je kunt herinneren hoe amazing de draak in deze film is, dan moet de krokodil in Peter Pan wel angstaanjagend worden!

disney remake

Tinker Bell

Nu we het toch over Peter Pan hebben, Reese Witherspoon brengt ons favo elfje tot leven met wat pixie dust in deze live-action film. We can’t wait.

Foto: Instagram @livelovecinema

Lady and the Tramp

Als er iemand twee spaghetti slurpende honden in een live-action film kan maken dan is het Disney. En waarom hebben ze daar zo lang mee gewacht? Het wordt hoogtijd dat we de verwende cocker spaniel en de zwerfhond boven een bord spaghetti met gehaktballen verliefd zien worden.

disney remake

Cruella De Vil

Ook al is dit niet echt een live remake, is het gerucht wel waar: Emma Stone gaat onze minst favo fashionista ever spelen. De jonge versie dan wel, maar dat maakt ons niet minder benieuwd. Ze krijgt de Maleficent treatment wat inhoudt dat we er achterkomen wat Cruella zo Cruel-la heeft gemaakt.

Foto: Instagram @papodeblogueiro

Chernaborg

Velen zullen deze Disney villain misschien niet herkennen. Chernaborg was de slechterik in de laatste Fantasia film uit 1940. Waarom dit duistere karakter zijn eigen film krijgt? Geen idee. Maar laten we erop vertrouwen dat Disney weet wat ze doen. Dat weten ze tenslotte altijd.

disney remake

Maleficent 2

En Angelina Jolie is weer on board. YASS!


Foto: Instagram @disneymaleficent

Jungle Cruise

ALLE Magic Kingdom-style Disneyparken hebben een attractie die Jungle Cruise heet, behalve… juist: Disneyland Parijs. Maar gelukkig wordt de attractie omgetoverd tot film die we hier wel kunnen zien. Starring Dwayne Johnson aka The Rock. Cool!


Foto: Instagram @what_the_fox_did_you_say

The Jungle Book 2

Het is alsof de live-action versie van Jungle Book gisteren pas uitgekomen is zo goed zit de film in ons geheugen, maar er komt dus een tweede deel! Kunnen we nog meer van beren leren!


Foto: Instagram @citycinemasuli

Dat wordt popcorn inslaan! A whole lot of popcorn. Wij beginnen alvast met aftellen. So exciting!

LEES OOK:

 Fotografie: Filmhoek, Disney