Disney (1)

16x Live-action Disneyfilms waar we niet op kunnen wachten

You’re never too old for Disney! Gelukkig maar, want er komen weer een hoop nieuwe films aan die we écht willen zien. Zo veel dat het bijna lijkt alsof de studio iedere dag een live-action remake van één van hun klassieke films aankondigt. Wij klagen niet hoor, dit is alsof onze dromen uitkomen. Maybe, because we made that wish upon a star. Omdat het bijna te veel is om bij te houden heeft CG! een makkelijk overzichtje voor je gemaakt.

Disney Ariel The Little Mermaid

1. De kleine zeemeermin

Voor nu kunnen we je helaas weinig vertellen over de real life versie van onze favoriete mermaid ArielAlleen dat er één aankomt. De film zal zowel oude als nieuwe liedjes bevatten en er is nog geen officiële releasedatum. Er gaan geruchten rond dat ‘ie in november 2021 uitkomt. Wel kunnen we je vertellen dat Halle Bailey Ariël gaat spelen en Jonah Hauer-King prins Erik!

Sneeuwwitje en de zeven dwergen

2. Sneeuwwitje en de zweven dwergen

Mirror, mirror on the wall, weet je wie de rol van Sneeuwwitje spelen zal? Het is bijzonder hoelang Disney heeft gewacht met de remake van Sneeuwwitje en de zeven dwergen, aangezien dit sprookje de allereerste was van de succesvolle Disneyfilms. Hoewel we eerder al versies als Snow White and the Huntsman kregen, waren dit geen officiële films van Disney. Nu staat er wel eentje in de planning mét La La Land en The Greatest Showman songwriters die over de muziek gaan. Ook kunnen we een nieuw personage verwachten: Rose Red, Snow White’s zusje.

Pinocchio

3. Pinocchio

Ook onze favoriete marionet die ervan droomt om een echt jongetje te zijn, krijgt zijn eigen live-action remake. Paul King, die de geweldige Paddington-films heeft gemaakt, is nu ook hier aan boord als regisseur. Tom Hanks zou daarnaast volgens roddels benaderd zijn voor de rol van Geppetto. Spannend!Wel is er laatst ook al een live-action versie van Pinocchio gereleased door Independent Films!

The sword in the stone

4. The Sword in the Stone

De productie van het klassieke verhaal van King Arthur is al in september 2018 begonnen in Belfast, Ierland, waar Game of Thrones ook is opgenomen. En dat niet alleen, ook schrijver en producer van Game of Thrones gaat aan deze film gaat werken. Nice! Er is helaas nog geen trailer of releasedate bekend… Nog even geduld hebben dus!

Peter pan

5. Peter Pan

David Lowery, de regisseur van Pete’s Dragon zal de reboot van Peter Pan maken. Als je je kunt herinneren hoe amazing de draak in deze film is, dan moet de krokodil in Peter Pan wel angstaanjagend worden! Laatst werd al bekend dat Yara Shahidi de rol van Tinkerbell op zich neemt en Jude Law waarschijnlijk die van Captain Hook!

Tinker bell

6. Tinker Bell

Nu we het toch over Peter Pan hebben, volgens geruchten zou het elfje ook haar eigen film krijgen! De film zou Tink gaan heten met Reese Witherspoon in de hoofdrol.

Cruella de vil

7. Cruella De Vil

Emma Stone gaat onze minst favo fashionista ever spelen. De jongere versie dan wel, maar dat maakt ons niet minder benieuwd. Ze krijgt de Maleficent treatment, wat inhoudt dat we erachter komen wat Cruella zo Cruel-la heeft gemaakt.

Chernabog

8. Chernaborg

Velen zullen deze Disney villain misschien niet herkennen. Chernaborg was de slechterik in de laatste Fantasia film uit 1940. Waarom dit duistere karakter zijn eigen film krijgt? Geen idee. Maar laten we erop vertrouwen dat Disney weet wat ze doen.

9. Jungle Cruise

ALLE Magic Kingdom-style Disneyparken hebben een attractie die Jungle Cruise heet, behalve… juist: Disneyland Parijs. Maar gelukkig wordt deze attractie nu omgetoverd tot een film! Starring Dwayne Johnson – aka The Rock – en Emily Blunt. De releasedate stond eerst op afgelopen zomer, maar door de pandemie is deze nu verschoven naar 22 juli 2021. Hieronder kun je wel alvast de trailer bekijken en die ziet er veel belovend uit!

jungle book 2

10. The Jungle Book 2

Vanwege het grote succes van de live-action remake van Jungle Book, heeft Disney besloten om een deel 2 te maken! Er is helaas nog geen releasedatum, maar naar verwachting zal dit ergens in 2021 zijn.

Princess and the frog

11. The Princess And The Frog

Aangezien Disney zo on fire is met het maken van remakes, zijn er zelfs geruchten dat de film The Princess and the Frog een live-action remake krijgt! Helaas zijn dit alleen nog geruchten en is er nog niks bevestigd.

The Lion King 2

12. The Lion King 2

Als we bronnen moeten geloven komt er ook een remake van het tweede deel van The Lion King. In deel 2 gaan we niet het leven van de dochter van Simba te zien krijgen maar wordt er juist meer aandacht besteed aan de jongere jaren van Mufasa a.k.a. de vader van Simba.

Hercules

13. Hercules

Het bekende verhaal gaat over de halfgod Hercules, die wordt verstoten uit de kring van goden op Olympus. Deze god van de zogenaamde onderwereld (Hades) probeert Zeus van de troon te stoten met zijn super powers. Wij zijn erg benieuwd naar de remake versie van Disney, helaas is er nog geen releasedatum bekent gemaakt.

Klokkenluider Disney

14. Klokkenluider van de Notre Dame

De Klokkenluider van de Notre Dame krijgt ook een make-over van Disney. Als we de bronnen mogen geloven dan wordt de film geschreven door toneelschrijver David Henry Hwang en geproduceerd door acteur Josh Gad, better known as Olaf uit Frozen. Er gaan geruchten rond dat Josh Gad ook de hoofdrol gaat spelen maar we weten nog niks zeker. Ook de releasedatum niet.

Lilo en stitch

15. Lilo en Stitch

Ook Lilo en Stitch krijgen een remake versie. In 2018 kwamen er al geruchten over de productie van de film maar hierna bleef het akelig stil tot nu! Volgens verschillende bronnen gaan ze dit jaar nog starten met de opnames en kunnen we in 2021 de film verwachten op Disney+.

Bambi

16. Bambi

Wie kent het verhaal over het schattige hertje niet? Bambi is de ‘prins van het bos’ en wanneer hij ouder wordt, raakt hij bevriend met de andere dieren uit het bos. Bambi’s happy life valt in duigen wanneer zijn moeder doodgeschoten wordt door jagers. Hij leert te overleven en wordt zelfs verliefd. Wanneer de jagers weer toeslaan moet hij net zo dapper zijn als zijn vader, De Grote Prins, om de andere herten te beschermen. Er is helaas nog geen releasedatum bekend.

LEES OOK:

Beeld: Disney

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen