dansfilms

5x de meest swingende dansfilms op Netflix

Sinds we toch allemaal 24/7 op Netflix te vinden zijn, is het tijd om de allerleukste dansfilms op een rijtje te zetten. Pak een bakje chips, een deken en ga er lekker voor zitten, want dit wil je niet missen. Laat die deken by the way maar zitten, want bij deze films kun je niet stil zitten.

Footloose

Ren McCormack is bezeten van dansen en muziek, maar woont in een dorp waar dit alles illegaal is. Hij wordt uiteindelijk verliefd op de dochter van de dominee en staat op tegen het dorpje om dance terug te brengen. Breng die voetjes maar van de vloer!

Step Sisters

Deze film ken je misschien nog niet, maar OMG it’s amazing! Jamilah Bishop is student en heeft alles wat ze altijd al wilde hebben. Het enige dat ze nog nodig heeft, is een aanbevelingsbrief om te kunnen studeren bij Harvard. Om dit te bereiken krijgt ze de opdracht om een andere studentenvereniging op het juiste pad te krijgen. Lukt het haar om met het nieuwe team de danscompetitie te winnen?

Toe aan een huilbui? Check dan deze 13 zielige films om te kijken.

Battle

Als de vader van Amalie failliet gaat, valt haar leven uit elkaar. Het gaat haar lastig af tot ze Michael ontmoet, die een street-dancer is. Ze leert van hem een nieuwe stijl van dansen, maar raakt ook verstrikt in een web van leugens. Deze Zweedse film is ook een must voor je dansfilm lijstje!

https://www.youtube.com/watch?v=FS15Q0Iz9rM

Magic Mike

Magic Mike zit vol dansmoves, maar is al puur het kijken waard door de goddelijke bodies van Channing Tatum en Alex Pettyfer. Het dansen mag dan wel onder striptease vallen, maar daar zeggen wij geen nee tegen!

Save the Last Dance

Een oldie but goodie! Save the Last Dance gaat over Sara Johnson die balletdanser wilt worden. Nadat haar moeder overlijdt, verhuist ze naar haar vader en komt in de getto te wonen. Zo rolt ze het hiphop wereldje in, waar veel dansmoves voorbij komen én waar ze een nieuwe liefde vind.

LEES OOK:

Beeld: Netflix

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen