Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

4x massive fouten in Fantastic Beasts 2

Als je geen Harry Potter fan bent, wensen we je veel plezier bij Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald. Het is een superleuke film die je zeker moet kijken. MAAR, als je wel een Harry Potter fan bent, dan huilt je hart bij het kijken van deze film.

En wel om verschillende redenen:
1. Je bent blij dat je na al die jaren eindelijk weer iets Harry Potter gerelateerd kunt kijken.
2. De makers van Fantastic Beasts hebben onvergeeflijke fouten gemaakt in de film.

SPOILER ALERT!

 

Welkom terug Professor McGonagall

Als je de Harry Potter films vroeger in het Nederlands keek, ken je haar als Minerva Anderling. De professor die ieders hart veroverde komt even in beeld tijdens een flashback scène op Hogwarts. Het probleem? Professor McGonagall is hier een jaar of twintig en dat is onmogelijk in de tijd waarin de scene is gefilmd, namelijk 1927. Je hoeft geen rekenwonder te zijn om hier achter te komen. McGonagall werd geboren op 4 oktober 1935, dat is een JK Rowling schrijversfeit, en dat maakt Minerva dus -8 jaar oud. Daarnaast vertelt ze in Harry Potter and the Order of the Phoenix tegen Professor Umbridge dat ze in 1956 is begonnen met lesgeven op Hogwarts en dat ze toen 21 was #SMH.

 

Er is een belangrijke regel vervallen

Een belangrijk obstakel in de Harry Potter sequel is dat het onmogelijk is om op Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry te teleporteren. Nou, dit feitje zijn ze in Fantastic Beasts even vergeten.

 

Creedence Barebone is een Dumbledore

Aan het einde van de film kom je erachter dat Creedence Barebone een Dumbledore is met de voornaam Aurelius… En dat is verwarrend AF! In geen één Harry Potter boek is ooit de naam Aurelius gevallen en dat is raar als hij echt een Dumbledore is, die ook nog is Grindelwald’s rechterhand wordt. De meest logische verklaring zou zijn dat Aurelius een broer van Albus is, maar zoals we weten heeft Albus maar één zus Ariana, en één broer Aberforth, die te zien is in Harry Potter and the Deathly Hallows. Hun vader Percival Dumbledore wordt veroordeeld naar Azkaban wanneer ze nog heel jong zijn. Misschien zijn ze dan oom en neef? Anyway, laten we hopen dat dit duidelijk wordt in de volgende film, want our mind is blown right now.

 

Grindelwald vs Grindelvald?

Gellert heet officieel Grindelwald, maar halverwege de opnames van Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald bleek dat Jude Law al die tijd GrindelVALD zei. Ze konden onmogelijk opnieuw beginnen dus hebben ze het in de film zo gelaten. Oeps.

 

Hoe dit allemaal heeft kunnen gebeuren is nog niet duidelijk. Of er heeft een heel team aan de film gewerkt die nog nooit Harry Potter heeft gezien, en in dat geval gaven ze zero f*cks. Of er komt een ongelofelijk goede twist die we niet hadden kunnen voorspellen. Laten we hopen op het laatste.

Fantastic Beast: The Crimes of Grindelwald is nu te zien in de bioscoop en ondanks alles toch een aanrader, want laten we eerlijk zijn: magic blijft fantastic!

 

LEES OOK:

 

Fotografie: Warner Bros

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen