Boeken22

10x Enge thrillers om te lezen tijdens Halloween

Series zijn verslavend, maar boeken kunnen net zó spannend en meeslepend zijn! Aangezien het vandaag Halloween is én het buiten steeds donkerder en kouder wordt, hebben wij een aantal spannende boeken voor je gevonden die je het liefst in één keer uit wil lezen.

De vrouw in het raam – A.J. Finn

Deze thriller vertelt het verhaal van Anna Fox. Anna woont helemaal alleen en verlaat haar huis in New York bijna nooit. Ze drinkt de hele dag alcohol, kijkt oude films en bespioneert haar buren. In het huis tegenover Anna woont sinds kort een gezin: vader, moeder en tienerzoon. Het gezin lijkt perfect, maar op een nacht ziet Anna uit haar raam iets wat ze beter niet had kunnen zien en de twijfel slaat meteen toe: heeft ze het wel goed gezien? Wat is waarheid en wat is verzonnen…?

Check ook: 15X Engelstalige must-read young adult boeken

De laatste meisjes – Riley Sager

Quincy, Sam en Lisa vormen een berucht groepje waar niemand bij wil horen: ze zijn de enige overlevenden van drie verschillende massamoorden. Vanwege hun verleden, zijn voor altijd met elkaar verbonden. Wanneer Lisa onder verdachte omstandigheden overlijdt en Sam daarna plotseling bij Quincy op de stoep staat, realiseert Quincy zich dat ze Sam en Lisa eigenlijk nauwelijks kent. Moet ze Sam vertrouwen? Of kan er maar één Final Girl zijn?

Check ook: 31x De beste griezelfilms om te kijken tijdens Halloween

Room Service – Maren Stoffels 

‘Het is bijna zover.
De datum die ik nooit meer zal vergeten.
Het is de dag waarop ze haar hebben vermoord.
En het wordt de dag waarop ik één van hen zal vermoorden.’

Vier vrienden vieren een verjaardag in een luxe hotel, maar wat begint als een leuk weekend slaat al snel om in een regelrechte nachtmerrie. Ze ontvangen berichten aan de deur van hun kamer, die steeds meer onthullen over wat er een jaar geleden precies is gebeurd. Wat de boodschapper wil is duidelijk: wraak. Eén van de vier zal zich moeten opofferen. En als dat niet gebeurt, zal hij zelf iemand kiezen…

It – Stephen King

In 1957 speelt een zesjarig jongetje in Derry tijdens een hevige regenbui met een papieren bootje in de goot. Plotseling verdwijnt het bootje. Als het jongetje op zijn knieën in het donkere gat tuurt, staren twee felgele ogen hem aan…

In 1984 slaan twee jongens op straat een man meedogenloos in elkaar en gooien hem in het water. Het slachtoffer lijkt door een clown uit het water te worden gehaald. Wat is er toch allemaal aan de hand in Derry? Een vriendengroep gaat op onderzoek uit en Bill, Mike, Richie, Beverley, Eddie en Ben komen na jaren weer bij elkaar in Derry, maar dan blijkt dat de demoon uit hun jeugd nog steeds niet is verdwenen…

Boy 7 – Mirjam Mouse 

Een jongen komt bij in een snikhete, kale grasvlakte. Hij weet niet hoe hij daar terechtgekomen is, waar hij vandaan kwam en zelfs niet meer hoe hij heet. Tot zijn opluchting vindt hij een rugzak met daarin een mobiele telefoon. Hij wil het alarmnummer intoetsen, maar ziet dan dat hij een voicemailbericht heeft ontvangen. Tot zijn verbijstering hoort hij: ‘Wat er ook gebeurt, bel in geen geval de politie’. En hij weet één ding zeker: dat is zijn eigen stem.

Met behulp van de spullen in zijn rugzak, gaat hij op zoek naar zijn verleden. Maar zolang hij zich niets herinnert, durft hij niemand te vertrouwen. Zelfs Lara niet. Stapje voor stapje komt hij achter de verschrikkelijke waarheid.

Het Huis Zonder EindeDaniëlle Bakhuis

‘Wat kijk je bang,’ zegt het meisje. ‘Je ziet eruit alsof je een geest ziet.’
Voor de derde keer vraag ik het en nu zonder te stotteren.

‘Wie ben jij?’
Ik kijk in haar donkere, lege oogkassen. Ze houdt haar hoofd schuin en schenkt me een lieve glimlach.
‘Je weet wie ik ben,’ zegt het meisje. Haar stem is slepend, alsof de woorden aan elkaar plakken.
‘Je hebt me drie keer opgeroepen.’

Iedereen in Westerdam weet het: het Woud van Westerdam moet je mijden zodra het donker is. ’s Nachts schijnen er vreemde, onverklaarbare dingen te gebeuren. Maar wanneer Samira en haar vrienden met Halloween de unieke kans krijgen om in het verlaten landhuis te kijken, wint de nieuwsgierigheid het van de angst. Ze zijn gewaarschuwd: wie te lang in het huis blijft, begint dingen te zien die er niet zijn…

Pet Sematary – Stephen King

Stephen Kings Pet Sematary wordt gezien als één van zijn engste boeken ooit en werd in 2019 opnieuw verfilmd.

Als Dr. Louis Creed samen met zijn vrouw, drie kinderen en kat naar het kleine plaatsje Ludlow verhuist, lijkt er niets aan de hand te zijn. Maar al snel blijkt dat de meest onschuldige plaatsen de meest grootste gruwelen kunnen verbergen. Niet ver achter het huis liggen twee begraafplaatsen, één voor de honden en katten uit de buurt en één andere, veel oudere Indiaanse begraafplaats waar de dorpelingen magische krachten aan toeschrijven. Wanneer de kat wordt overreden en op deze begraafplaats wordt begraven, wordt het duidelijk dat de beschuldigingen van de dorpsbewoners veel meer zijn dan alleen bijgeloof. En dat betekent het begin van het einde voor Louis en zijn gezin.

Het Negende Huis – Leigh Bardo

Alex Stern heeft altijd geesten kunnen zien, maar ze had nooit verwacht dat die gave nog eens van pas zou komen. Als ze na een jeugd vol angsten een scholarship krijgt om aan Yale-university te studeren, is ze stomverbaasd. Waarom wordt uitgerekend zij uitgenodigd? Het antwoord heeft ze al snel: vanwege haar gave. Op Yale maken acht geheime genootschappen de dienst uit. Ze opereren vanuit de schaduwen, waar ze rituelen uitvoeren die de wereld naar de hand van de elite zetten. Om hun activiteiten veilig en geheim te houden, bestaat Het Negende Huis. Een negende genootschap dat de taak heeft de geesten op afstand en de levenden veilig te houden.

Als het lijk van een neergestoken meisje wordt gevonden, komt Het Negende Huis direct in actie. De genootschappen ontkennen elke verantwoordelijkheid, maar Alex heeft haar twijfels. Ze gaat op onderzoek uit en hoe dichter ze bij de waarheid komt, des te groter wordt het gevaar. Alex wordt in de gaten gehouden en de geesten worden steeds agressiever. Als haar mentor – de leider van Het Negende Huis – verdwijnt, is de chaos compleet. Hoe kan Alex zich verweren tegen een onzichtbare vijand die overal tegelijkertijd lijkt te zijn?

Hex – Thomas Olde Heuvelt

In het Nederlandse dorpje Beek dwaalt al driehonderd jaar de Wylerheks rond, die met haar dichtgenaaide mond en ogen de bewoners de stuipen op het lijf jaagt. Via een app genaamd HEX, is de Wylerheks te volgen, en op die manier kunnen alle bewoners haar ontlopen. In het dorp zijn twee regels:

  1. Buitenstaanders mogen nooit achter het bestaan van de Wylerheks komen
  2. Haar hechtingen mogen nooit, maar dan ook nooit verwijderd worden.

Tot nu toe hebben de bewoners haar bestaan geheimgehouden en zijn er nooit ernstige dingen gebeurd. Totdat een groep jongeren een filmpje van haar op internet plaatst.

Overlevingslied – Paul Tremblay

Massachusetts wordt geteisterd door een verraderlijk virus met de symptomen van hondsdolheid, dat wordt verspreid door speeksel. Maar in tegenstelling tot hondsdolheid, heeft deze ziekte een korte incubatietijd van een uur. Besmette patiënten worden knettergek en ervaren een drang om zoveel mogelijk andere mensen te bijten en infecteren, om vervolgens daarna te sterven. De ziekenhuizen zijn overvol, de hysterie is uitgebroken, mensen leven in quarantaine en een avondklok is ingesteld. En toch lijken de noodprotocollen van de regering niks te helpen.

Dokter Ramola “Rams” Sherman, een kinderarts, krijgt een hysterisch telefoontje van haar hoogzwangere vriendin, Nathalie. Nathalie’s man is vermoord, nadat hij werd aangevallen door hun besmette buurman. In een poging haar man te redden, werd ook Nathalie gebeten. Zullen Nathalie en Rams de huiveringwekkende, en soms dodelijke uitdagingen op hun pad kunnen overwinnen en zullen ze het leven van Nathalie en haar ongeboren kind kunnen redden?

Check ook: De nieuwe trailer van ‘Songbird’ met KJ Apa en Sofia Carson over het angstaanjagende COVID-23 is here

LEES OOK:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen