oscars

5x De meest bijzondere momenten tijdens de Oscars

Vannacht vond de uitreiking van de 92e Oscars – aka de Academy Award – plaats in Amerika! De Oscars is de belangrijkste filmprijs in Amerika en heel bekend celebland is dan ook aanwezig op deze grootste avond. Van looks, tot prijzen en bijzondere optredens: dit is alles wat je hebt gemist!

1. Power woman

Billie Eilish blies iedereen omver op de rode loper met haar oversized Chanel suit met enorm lange nagels. Tijdens de show kreeg Billie de kans om tijdens het Memoriam-segment een liedje te zingen. Hierbij verschijnen op een scherm alle namen van bekende mensen uit de filmwereld, maar ook bijvoorbeeld Kobe Bryant, die het afgelopen jaar zijn overleden. Billie zong het prachtige liedje ‘Yesterday’ van de Beatles. Met dit optreden was ze ook gelijk de jongste artiest ooit die bij dit grootste evenement heeft opgetreden.

Ook liet ze ons voor het eerst de titelsong van de nieuwe James Bond film horen. Het liedje heet ‘No Time To Die’ en het klonk amazing!

https://www.youtube.com/watch?v=FKmqtaxIS3Y

2. Beestenboel

Het hilarische duo James Corden en Rebel Wilson besloten om zich voor de Oscars weer om te toveren tot hun personages uit de film Cats. Ze kwamen als twee echte katten het podium op en het publiek lag dan ook dubbel van het lachen. Check het fragment hieronder!

3. Geheime boodschap

Actrice Natalie Portman droeg dit jaar een prachtige jurk van Dior met daarover een cape. En niet zomaar een cape! Aan de randen van deze bijzondere cape stonden namelijk namen van een heleboel vrouwelijke regisseurs geborduurd. Hiermee voerde Nathalie een stil protest en liet ze weten dat er volgens haar te weinig vrouwelijk regisseurs voor deze Oscars waren genomineerd. Wat een bossbabe!

‘Ik wilde de vrouwen erkennen die door de Academy niet werden erkend voor hun ongelooflijke werk dit jaar, op mijn subtiele manier’, vertelde Portman in een reactie aan de L.A. Times. In de gehele geschiedenis van de Oscars, zijn er maar vijf vrouwen ooit genomineerd in de categorie ‘beste regisseur’.

4. Bijzondere toespraak

De acteur Joaquin Phoenix, ook wel bekend voor zijn rol in de film Joker, besloot een krachtige toespraak te houden na het winnen van een Oscar voor beste acteur. Hij vertelde over het grote onrecht in de wereld en hoe hij zelf ook soms egoïstisch kan zijn. Ook sprak hij zich uit over hoe verschrikkelijk dieren worden behandeld en over het vegan zijn. Tijdens de speech kreeg hij steeds staande ovaties vanuit het publiek en aan het einde moest hij zelfs even een traantje wegpinken toen hij vertelde over een songtekst die zijn broer schreef.

Lees ook: Bekijk de film Joker, maar dan met volledig liveorkest!

https://www.youtube.com/watch?v=1uxo2PtOWpA

5. Lucky winnaar

Natuurlijk wordt zoals gewoonlijk ieder jaar de grote prijs voor beste film uitgereikt. En dit jaar was die prijs extra bijzonder, want hij ging naar een Zuid-Koreanse film! Parasite ging er vandoor met wel vier Oscars. Voor het eerst won een speelfilm de Oscars in de categorieën ‘Beste Film’ én ‘Beste Internationale Film’. Ook kreeg het team nog prijzen voor ‘Beste Scenario’ en ‘Beste Regisseur’.

LEES OOK:
Dit komt er op Netflix in februari
Win: 2x een Dua Lipa pakket
Bekijk de film Joker maar dan met volledig live orkest!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen