Om lekker in de Valentijn-stemming te komen is het een goed idee om romantische films aan te zetten. Er zijn onwijs veel films waaruit je kunt kiezen. Zeker met Valentijnsdag is de keuze niet makkelijk. Maar met deze top 5 romantische films kom jij Valentijnsdag zeker door!

1 The Notebook

Romantisch, ontroerend en grappig perfect voor een film avondje. Allie komt uit een welvarend gezin. Op de kermis ontmoet ze Noah hij is opslag verliefd op haar maar Allie heeft eerst totaal geen interesse in hem. Uiteindelijk word de liefde wederzijds maar moet Allie gaan kiezen tussen een man van betere afkomst of houtzager Noah. Voor wie zal zij uiteindelijk kiezen? Nog niet overtuigd om de film te gaan kijken? Hottie Ryan Gosling speelt ook in deze film.

2 Valentine’s Day

In deze film zie je meerdere verhaallijnen, allemaal anders maar toch verbonden met elkaar. Ze hebben namelijk allemaal liefdes problemen. Voor de een pakt dit gunstig uit en de ander nadelig.

3 La La Land

Deze film gaat over Mia die ervan droomt actrice te worden in Hollywood en jazzmuzikant Sebastian die ervan droomt zijn eigen jazzclub te hebben. Hun dromen lijken heel ver weg maar als het dan ineens toch dichtbij komt is de vraag, is hun liefde bestand tegen de verleidingen van het hectische leven in Hollywood?

4 Save the last dance

Sara is dol op ballet en droomt ervan om ooit aan Juilliard te studeren. Plotseling komt haar moeder om bij een verkeersongeluk. Ze besluit haar dromen op zij te zetten en trekt in bij haar vader. Sara belandt in een totaal andere omgeving waar ze aan gewend is en heeft hier eerst best wel moeite mee. Ze ontmoet Chenille waar ze heel veel steun uithaalt. Toevallig is Chenille ook de oudere zus van de knappe danser Derek.

5 PS. I love you

Gerry de man van Holly overlijdt en Holly’s leven stort helemaal in. Op een dag ontvangt Holly opeens een lief kaartje. Het blijkt dat Gerry voor zijn overlijden allemaal lieve kaartjes en hints had gestuurd. Zo cute!

Fotografie: 123RF.