coming out day

5x uit de kast: de mooiste LGBTQ-films op Pathé Thuis + Win 5×2 kijkcodes!

Let’s celebrate Coming Out Day! Vandaag vieren we het moment dat iemand openlijk voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt en dus uit de kast komt. Om deze dag en de community te eren tipt streamingsdienst Pathé Thuis vijf vrolijke en liefdevolle LGBTQ-films.

5 x uit de kast: de mooiste LGBTQ-films

 

Love, Simon

Iedereen verdient ware liefde, maar voor Simon is het vinden van die liefde wat lastiger omdat hij homo is. Hij moet voor zijn vrienden en familie nog uit de kast komen en tegelijkertijd uitvinden op welke anonieme klasgenoot hij verliefd is. Deze grappige en romantische film zet de coming out van Simon op een luchtige manier neer.

 

 

Rafiki

Twee jonge vrouwen verzetten zich samen tegen de onderdrukkende maatschappij waar ze in leven, maar terwijl de liefde tussen hen opbloeit, wordt de druk ondraaglijk. De film is kleurrijk, swingend, super romantisch en zeker het kijken waard!

 

 

The Battle of the Sexes

In 1973 was dit de tenniswedstrijd van het jaar: de feministe Billie Jean King vs. tennisveteraan Bobby Riggs, maar buiten de battle om is Billie ook in strijd met zichzelf en worstelt ze met haar seksualiteit. Lukt het haar om voor zichzelf en de rechten van vrouwen op te komen?

 

 

La Vie d’Adèle

De 15-jarige Adèle wordt verliefd op Emma; een jonge, onafhankelijke vrouw met blauw haar. Door deze eerste liefde ontdekt Adèle haar eigen vrouwelijkheid en verlangens. Een film vol liefde die we zeker aanraden.

 

Rocketman

De film toont een eerlijk beeld van het leven van popster Elton John. Van jongs af aan houdt Elton van over the top kleding, gedraagt hij zich soms als een diva en komt hij gedwongen uit de kast. De toffe hits, het rocksterrenbestaan en de outfits maken Rocketman een mustsee.

Win 2×5 kijkcodes voor Pathé Thuis

Enthousiast geworden van deze films en wil je deze films of andere films van Pathé Thuis zien? Wij geven 2×5 kijkcodes weg zodat jij je favoriete films kunt kijken via Pathé Thuis. Wil je kans maken op de kijkcodes? Volg ons Instagram-account @cosmogirl_nl, like de foto hieronder en tag een vriend of vriendin waar jij de films van Pathé Thuis mee wil kijken! Winnaars krijgen een DM.


LEES OOK: 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen