Riverdale seizoen 3

6 Theorieën over Riverdale’s Gargoyle King

Oké voordat je verder leest, dit artikel bevat serieuze spoilers. Just saying.

We beginnen met een eigen Riverdale flashback. In seizoen één vroeg je je iedere aflevering af door wie Jason werd vermoord. Wij durven erop te wedden dat je waarschijnlijk niet had gedacht dat het zijn eigen vader Clifford Blossom was. In seizoen twee waren we in shock vanwege Black Hood. Een nog redelijk verklaarbare dader. Of in ieder geval 100% een mens. In seizoen drie daarentegen, is er ineens de Gargoyle King… Een monster? Een persoon? Een wat-de-f-is-dit?

The Gargoyle King

Dankzij de flashback aflevering weten we dat de Gargoyle King in verband staat met de dood van Mr. Featherhead, de directeur van Riverdale High toen de ouders nog tieners waren. Hetzelfde geldt voor Warden Norton die overleed aan cyanide vergiftiging aka dat blauwe goedje, nadat Archie uit de gevangenis ontsnapte.

Er gaan verschillende theorieën rond over de identiteit van de Gargoyle King. Wij zetten de beste voor je op een rijtje, zodat je zelf kunt speculeren over het bestaan van deze creature met een bebloed gezicht, een snuit, horens en stokken die uit zijn rug groeien als een wandelende boom. (No way dat jij nog relaxt een wandeling in het bos maakt.)

 

Ready to go Bughead?

Edgar Evernever
Een beetje te voor de hand liggend misschien, maar niemand weet hoe Edgar eruitziet. Hij is de leider van een creepy AF cult, dus waarom niet ook een creepy AF wezen… Lees hier alles wat je moet weten over Riverdale’s The farm.

Chic
Je weet wel, die eigenlijk niet Chic is maar die we wel zo noemen. Hij rende weg voor de Black Hood nadat Betty hem savage overhandigde. Misschien zoekt hij wraak en draagt hij stelten?

Claudius & Penelope
Want 1, het zijn creeps. En 2, ze zijn al een verdacht lange tijd niet in beeld gekomen.

Sherif Keller
Er werd eerder al onterecht gedacht dat hij Black Hood was, maar dat wil niet zeggen dat de verdenking nu weer onterecht is. Hij dekt zichzelf namelijk niet echt in met zijn mysterieuze opmerkingen. Hij weigert om over Gryphons & Gargoyles te praten en hij liegt tegen Kevin en Josie als ze hem erover vragen. Whats going on here?

Reggie’s vader
Het is een feit dat Reggie’s vader G&G speelde met Alice en Fred (zie flashback aflevering). Maar wanneer Reggie zijn vader ernaar vraagt, houdt hij hier een blauw oog aan over… Waarom zo dramatisch? Dat kan alleen mar betekenen dat Reggie’s vader iets te verbergen heeft. Zoals een kostuum met takken misschien?

Een wezen uit Chilling Adventures of Sabrina
De mini crossover met Ben Button doet ons afvragen of er nog meer crossovers tussen Greendale en Riverdale gepland staan. De Gargoyle King ziet eruit als een duivelswezen en dat past wel in het hele heksenplaatje. Wist je trouwens dat Chilling Adventures of Sabrina een derde en vierde seizoen krijgt!

 

Wat denk jij?

Deel je Gargoyle theorieën met ons en stuur een DM naar @cosmogirl_NL op Instagram.

 

LEES OOK:

 

Fotografie: The CW

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen