Amandla Stenberg

6x Weetjes over Amandla Stenberg

Amandla is up and coming. Ze speelt niet alleen in de controversiële film The Hate You Give, maar ze bestempelt zich ook nog als een ware activist. Nog veel meer over Amandla kun je lezen in het eerste 2019 issue van CosmoGIRL!, maar voor nu hebben we een paar feitjes die jullie misschien nog niet wisten over haar op een rijtje gezet.

amandla Stenberg over zichzelf leren kennen en zelfliefde - cosmogirl

1. The Hate You Give is niet haar eerste controversiele film

In september 2018 kwam Where hands touch uit, deze film vertelt het verhaal over de romance tussen een vervolgd biracial meisje en een hitlerjugend in Nazi-Duitsland. De film deed veel stof opwaaien: mensen vonden het ongepast dat een liefdesverhaal tussen een slachtoffer van vervolging en de vervolger verfilmd werd. Amandla zag de positieve kant van de film, ze zei: ‘De film laat heel mooi zien wat er gebeurt als mensen zich op een kruispunt met hun identiteit bevinden en hoe we ondanks dat nog steeds van mensen houden, liefhebben en mens voelen.’

Where hands touch

2. Jennifer Lawrence leerde haar plassen

J-Law en Amandla verschenen al samen in de mega hype The Hunger Games en Jennifer was flink onder de indruk van de jonge ster en took her under her wing. Ze leerde zelf Amandla plassen in het bos tijdens de opnames van de film!

Lees hier het interview met Amandla Stenberg, onder andere hoe ze leerde zichzelf te zijn.

3. Striptekenaar

Amandla is ook een zeer creatieve girl. Ze is niet alleen actrice, maar ook nog eens tekenaar. Ze maakt haar eigen comic Niobe, over een elvenmeisje dat de wereld van mensen en elven wil verenigen.

Niobe

4. Whats in a name

Amandla voelt zich zeer close to her roots. Haar naam is dan ook zulu en betekent ‘kracht’. Haar moeder gaf haar overigens niet perse een Zuid-Afrikaanse naam, ze vernoemde haar dochter naar het album van Miles Davis uit 1989.

5. Viral

Haar schoolopdracht Don’t Cash Crop On My Cornrows, ging viral. Er ontstond zelfs een online discussie over de video. Volgens Amandla was dat soms best wel eng, ze zei: ‘Ik wilde niet iemand beledigen, maar dat is natuurlijk hoe media het doet lijken door clickbait.’ Het project ging over Afro-Amerikaanse cultuur als trend zoals -suprise, suprise- cornrows. Het issue is een zeer gevoelig punt voor Amandla en vroeg er dan ook meerdere keren aandacht voor.

Amandla in Tokyo

6. Muzikaal talent

Okay, dat Amandla creatief is blijkt wel uit haar teken- en acteertalent. Maar daar blijft het niet bij, ze speelt ook verschillende instrumenten. Say what? Amandla speelt viool, gitaar, drums en zingt. OMG! zou ze een paar zanglesjes van Jennifer in de bossen gekregen hebben?

Heb je Amandla al zien shinen op onze nieuwste cover? Hier shop je haar look! 

Amandla Stenberg

LEES OOK:

Fotografie: Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen