Backtoschool

7x Herkenbare dingen in je eerste schoolweek

Na maanden niet naar school te zijn geweest, is het eindelijk zover: je eerste (fysieke) schooldag. Na weken online les te hebben gehad, mag je eindelijk weer in een klaslokaal zitten met je vriendinnen. Ondanks dat alles anders is dit jaar (thanks, corona) zullen er een aantal dingen zijn die op de eerste schooldag nooit zullen veranderen.

1. De back to school outfit

Ieder jaar is het weer de vraag: wat trek je aan op je eerste schooldag? Het is de first time dat je je klasgenoten weer in levende lijve ziet, en je wilt natuurlijk een geweldige indruk achterlaten. Misschien heb je tijdens deze quarantaine wel een volledige metamorfose gehad en ben je compleet van stijl veranderd. Show them the new you!

Herinner jezelf er wel aan om er niet té veel over te stressen. Draag gewoon iets waar jij je comfortabel in voelt!

Shop: Air Force 1 sneakers, dé hype van het moment

2. De reünie

Het leukste aan terug naar school gaan is toch wel dat je weer je klasgenootjes ziet! Zes weken zomervakantie is normaal al lang, maar dat was niets vergeleken met de afgelopen maanden. Helaas zit het warme onthaal met knuffels er dit jaar niet in. Gelukkig kan die leegte worden opgevuld met alle verhalen van de afgelopen tijd.

3. Altijd diezelfde ‘kennismaking’ spellen

‘Vertel hoe je heet, hoe oud je bent en wat je hobby’s zijn’ of ‘noem drie dingen op waarvan er twee waar zijn en een niet’. Je voelt de bui al hangen als je het lokaal binnenkomt. Gelukkig hoef je dit alleen maar op je eerste dag te doen!

4. Sportdag

Om een of andere reden denken scholen altijd dat samen sporten leidt tot nieuwe vriendschappen. Al leidt het vaak alleen maar tot beschamende momenten bij mensen op wie je indruk wil maken of rivaliteit tussen scholen. Oh well, je beweegt tenminste wel!

5. De eerste ‘echte’ schooldag

Na alle introducties en spelletjes, begint het ‘echte leven’ op school weer. Dat is altijd even wennen, maar nu al helemaal. Je moet weer met die vreselijke boeken gaan sjouwen en die eindeloze trappen op. Nu kom je erachter hoe fijn die mute knop op je laptop eigenlijk was.

6. Nieuwe spullen

Wat is er nou lekkerder dan beginnen te schrijven in een brand-new schrift of planner? Alles is nog nieuw en leeg, dus perfect om helemaal mooi mee te beginnen. (Waarschijnlijk is dat supernette handschrift en zijn die perfect gemarkeerde notities na een paar weken weer back to slordig, but hey, worth the try!).

Koop een leuke planner, kaft je boeken Pinterest style, en haal alles in huis om je schooltijd zo leuk mogelijk te maken!

Shop hier de leukste back 2 school spullen!

7. Nieuwe motivatie

Als er iets is wat we hebben geleerd van de afgelopen tijd, is het wel dat we school nooit meer for granted moeten nemen. Daarom is het begin van het nieuwe schooljaar altijd het perfecte moment om alles gelijk goed te doen. Een gloednieuwe start, vol nieuwe kansen!

Motivatie nodig? Check hier 20 inspirerende quotes waardoor je vol goede moed aan het nieuwe schooljaar begint

LEES OOK:

Beeld: Gettyimages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen