Nu we eindelijk een beetje zijn bijgekomen van het eerste seizoen van 13 Reasons Why, zijn de opnames voor het tweede seizoen alweer in volle gang. We kunnen niet wachten om Clay, Hannah, Alex en Jessica weer te zien, maar naast kunnen we ons op verheugen op zeven nieuwe personages: vier nieuwe studenten en drie volwassenen die verwikkeld zijn in de rechtszaak die Hannahs ouders tegen Liberty High hebben aangespannen.

1. Chloe, gespeeld door Anne Winters (23). De knappe it girl Chloe is de nieuwe hoofdcheerleader van Liberty High. Anne kun je kennen uit The Fosters. Daarin speelde ze Kelsey.

 

2. Cyrus: een edgy en cynische onruststoker. Hij wordt gespeeld door Bryce Cass (19). Voor hem is het zijn eerste grote rol in een serie. Wel was hij eerder in films te zien als Battle: Los Angeles, Line of Duty en Cool Dog. (We konden geen recente foto van hem vinden om hierbij te plaatsen, maar we can assure you dat het geen straf is om naar hem te kijken.)

 

3. Mackenzie (de on-screen zus van Cyrus). Ze is kunstzinnig, grappig en niet op haar mondje gevallen. Wie deze rol gaat vertolken? Chelsea Alden van American Horror Story: Roanoke.

 

4. Nina, gespeeld door Samantha Logan (20): een topatlete met een groot geheim. Je kunt haar kennen uit de Amerikaanse serie Teen Wolf.

 

4. De gepassioneerde, warme Jackie (Kelli O’Hara), die het komt opnemen voor slachtoffers van pesterijen.

 

5. Ben Lawson als de geliefde baseballcoach van Liberty High, Rick. Ben was in o.a. al te zien in No Strings Attached en Modern Family.

 

6. Sonya: een jonge, slimme en ambitieuze advocate. Haar rol wordt vertolkt door Allison Miller die je misschien nog kent als tiener Scarlet uit 17 Again. 

 

Hoewel er dus zeven nieuwe gezichten te zien zijn, zal seizoen twee net als het eerste seizoen draaien om Hannah en het verwerkingsproces van de mensen om haar heen. Enne… als we social media mogen geloven, zien we ook onder anderen Tony, Zach, Bryce, Courtney en Justin terug.

Je snapt: nu kunnen we al helemaal niet meer wachten tot we de nieuwe afleveringen kunnen bingen! Toch zullen we nog geduld moeten hebben tot ergens in 2018. Een exacte releasedatum is nog niet bekend.

 

Fotografie: Beth Dubber / Netflix (hoofdfoto), BrunoPress, Instagram.