Wie kent hem niet, zanger Shawn Mendes brak door via Vine en is sindsdien niet meer van je beeldscherm af te slaan. Shawn heeft een amazing stem maar ook qua uiterlijk mag hij er zeker zijn. Wij hebben de leukste feitjes over Shawn verzameld, benieuwd welke? Lees dan snel verder!

 

1 Voordat Shawn artiest werd, wilde hij altijd acteur worden.

Niet zomaar acteur, nee een Disney acteur. Shawn nam acteerlessen en deed auditie voor Disney Channel. Op het moment van zijn auditie besefte hij dat acteren niet iets voor hem was, hij werd namelijk heel zenuwachtig van tekst onthouden. To be honest  zijn volledige naam Shawn Peter Paul Mendes klinkt best wel als de naam van een Disney prins.

 

2 Shawn is supermuzikaal.

Dúh dat wisten we al, maar wat je misschien nog niet wist is dat Shawn zichzelf door middel van YouTube tutorials gitaar heeft leren spelen.

 

3 Binnen 37 minuten stond Shawn’s eerste EP op nummer 1 in iTunes.

Wow! Dat is echt super snel!

 

4 Shawn Mendes haat tomaten.

Volgens Shawn verpesten ze alles. Goed excuus om de tomaat uit je salade te vissen ; ) Waar Shawn wel van houd is chocolate chip muffins.

 

5 Maarliefst drie verschillende talen spreekt Shawn.

Hij is half Portugees en spreekt daarom ook de volgende talen: Engels, Spaans en Frans.

 

6 Wat het eerste album was wat Shawn ooit gekocht heeft weet hij niet meer.

Wel is hij er zeker van dat het of het album van Hannah Montana of Shania Twain was.

 

7 Shawn slaapt beter in de tour bus dan in een hotel.

Hij heeft zelfs een speciaal paar slippers in de tour bus staan.

 

8 Shawn’s eerste tatoeage was een gitaar.

De gitaar plaatsten hij niet zomaar, er zit namelijk nog een betekenis achter. De gitaar bestaat uit een bos en de skyline van Toronto, waar hij vandaan komt. In de tattoo zit ook een geluidsgolf verwerkt van een audioboodschap van zijn ouders. So cute!

Beeld: Facebook