ios 14

Alles wat je moet weten over de nieuwe iOS 14

Gisteravond was er een groot Apple event waarbij er veel bekend werd gemaakt over de nieuwe iOS 14! Dit is wat je allemaal moet weten over de brand-new update.

App library

In de nieuwe update zit onder andere ‘App Library’. Hiermee kan je met één swipe naar rechts al je apps overzichtelijk gesorteerd per categorie zien en vind je zo in no-time de app die je zoekt.

Widgets

Apple heeft zijn ‘widgets’ volledig geredesigned en ze nog praktischer gemaakt. Je kunt uit verschillende groottes kiezen en ze helemaal naar jouw smaak op je homescreen neerzetten. Handig!

Picture in picture

Wil jij graag een filmpje kijken en tegelijkertijd je Instagram meldingen checken? Dan kan dat nu! Apple heeft eindelijk onze wensen verhoord, want met iOS kun je gewoon video’s blijven kijken of Facetimen, terwijl je ondertussen een andere app gebruikt.

Siri

Als we nu Siri nodig hebben, neemt ze ons hele scherm over. Maar daar komt nu verandering in, want Siri heeft een compleet nieuwe look gekregen! Als je nu vragen aan Siri stelt, krijg je een kleine melding met informatie, in plaats van dat het je hele scherm overneemt. Ook weet Siri 20x meer feitjes dan drie jaar geleden!

Doe ook de quiz: ben jij een social media queen?

Nieuwe translate app

Apple komt eindelijk met een nieuwe translate app! De nieuwe app is designed voor gesprekken in 11 verschillende talen en hierdoor kun je je gemakkelijk redden in het buitenland. Draai je telefoon in landscape en klik op de microfoon om op te nemen wat de ander zegt. Vervolgens wordt het direct voor je vertaald! Spreek in wat jij terug wilt zeggen en Apple zegt het hardop in de andere taal terug. Nice!

Nieuwe Memoji styles en stickers

Er komen met de nieuwe iOS update ook allemaal nieuwe mogelijkheden voor de Memoji’s! Zo kun je uit wel twintig nieuwe haarstijlen en headwear kiezen om jouw unieke persoonlijkheid te weerspiegelen.

Wist je ook dat er zijn nu corona-emoji’s zijn?

Apple maps

Misschien wel hétgene waar iedere Nederlander op wachtte: je kunt nu ein-de-lijk fietsroutes plannen in Apple Maps! Ook kun je verhogingen, drukke straten, trappen en steile stukken zien als je je tripje plant.

Privacy

Privacy vindt Apple heel belangrijk en daarom is daar ook veel aandacht in gegaan bij de nieuwe update. Met iOS krijg je daarom meer controle over de data die je deelt en krijg je meer informatie over wat er precies met jouw gegevens gebeurt. Zo kun je in de App Store nu lezen hoe het met privacy zit voordat je een app download.

Zo beveilig je je WhatsApp tegen hackers en oplichters

iOS14

Dit waren de highlights van de nieuwe update, alle nieuwe aanpassingen check je hier.

Vanaf juli is er een publieke beta versie beschikbaar, dus dan kan je alvast een voorproefje krijgen. Aankomende herfst is de nieuwe iOS14 echt available.

Check hieronder een preview:

LEES OOK:

Bron: Apple.com

Beeld: Instagram @spectrumreport, Twitter & GettyImages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Anoniem
    Anoniem
    Reactie: Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?
    Beantwoorden

Gerelateerde artikelen