Alles wat we weten over ‘Cursed’ seizoen 2

Als je graag de zwaardvecht-skills van 13 Reasons Why -actrice Katherine Langford wil zien óf wil weten wat er gebeurt als één van de bekendste middeleeuwse verhalen compleet wordt veranderd, dan is Cursed zeker een must-watch voor jou.

Cursed

De nieuwe Netflix serie Cursed is gebaseerd op het boek van Tom Wheeler en Frank Miller, wat een vertelling is van de Arthur-legende. Het verhaal gaat over Nimue (gespeeld door Katherine) die een mysterieuze gave heeft en voorbestemd is om Lady of the Lake te worden. Na de dood van haar moeder ontmoet ze Arthur en gaan ze op zoek naar Merlijn om het eeuwenoude zwaard te overhandigen.

Hier check je de trailer.

Nu je het eerste seizoen hebt afgekeken, ben je vast benieuwd wat er nu gaat gebeuren met al je favo personages en wanneer we een seizoen 2 kunnen verwachten.

LET OP! MAJOR SPOILERS VAN CURSED SEIZOEN 1 COMING YOUR WAY!

Komt er een seizoen 2 van Cursed?

Aangezien seizoen 1 echt nét pas is uitgekomen, is het nog een beetje te vroeg om te kunnen zeggen of de serie terugkomt voor een vervolg. Maar heb jij de serie in no-time uitgekeken en wil je supergraag een tweede seizoen? Vertel dan aan al je vrienden over de serie en vraag ze om ook te gaan kijken. Hoe meer mensen namelijk de serie kijken, hoe groter de kans is dat de Cursed terugkomt.

Kun je echt niet wachten om te weten hoe het verhaal afloopt? Dan kun je natuurlijk ook altijd alvast het boek lezen!

Schermafbeelding 2020 07 20 Om 09.28.14

Cursed – Frank Miler & Thomas Wheeler €17,95 AKO

Wanneer wordt bekend of Cursed wordt vernieuwd voor een seizoen 2?

Meestal kijkt Netflix hoe goed een serie het doet binnen de eerste maand, voordat ze beslissen of ze het gaan renewen of cancellen. Helaas is lastig om te zeggen, zeker nu met de coronamaatregelen die veel dingen vertragen. Maar we kunnen er wel van uitgaan dat er rond september 2020 een beslissing wordt gemaakt.

Wist je dat Netflix al bezig is met nieuwe seizoenen van deze acht series?

Wie komt er terug in seizoen 2?

Zoals we aan het einde van seizoen 1 hebben gezien, komen sommige van onze favoriete personages misschien niet meer terug. Nadat Gawain sterft aan het einde van het seizoen, Nimue geraakt wordt met de pijlen van Sister Iris en in het meer wordt gegooid, en alle levens die verloren gingen tijdens de final battle, is het maar de vraag wie er überhaupt nog terugkeert.

Waar zal seizoen 2 over gaan?

Seizoen 1 eindigde groots in een battle tussen the Fey, the Red Paladins en the Red Spear. Er wordt gedacht dat Nimue na haar gevecht met Sister Iris dood is, waardoor ze zich eindelijk kan aansluiten bij the Red Paladins. Als het nieuws terugkeert bij de rest van the Fey, zullen ze ongetwijfeld rouwen om het verlies van hun koningin, voordat ze wraak zullen nemen op the Red Paladins en Uther.

Ondertussen is Morgana nu The Widow geworden en heeft Merlin het zwaard. In een indrukwekkende plottwist werd bekend dat The Weeping Monk eigenlijk Lancelot blijkt te zijn. Met Squirrel/Percival aan zijn zijde, is er een goede kans dat hij van gedachten veranderd om de kant van The Fey te kiezen en waarschijnlijk aan de zijde van Arthur gaat vechten. Is dit het begin van Nimue’s reis om Lady of the Lake te worden en Arthur koning? We’ll just have to wait and see.

Zo verwijder je films en series uit je ‘verder kijken’-lijst op Netflix

Wanneer komt Cursed seizoen 2 uit?

Aangezien de show eerst nog vernieuwd moet worden, is dit een beetje lastig om te zeggen. Maar als het een snelle renewal krijgt, is er de kans dat ze gelijk beginnen met filmen (als dit veilig en mogelijk is tijdens de coronapandemie). Netflix series komen vaak na een jaar weer terug, dus de fans kunnen waarschijnlijk een terugkeer verwachten in juli 2021.

LEES OOK:

Bron: Seventeen | Beeld: Cursed, Netflix

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen