The Hunger Games

Alles wat we weten over The Hunger Games prequel

Het is alweer bijna tien jaar geleden dat het laatste boek van de serie The Hunger Games uitkwam en alweer vier jaar geleden dat de laatste film uitkwam (feel old yet?). Met niemand minder dan onze favoriete girl Jennifer Lawrence in de hoofdrol, volgden we de avonturen van Katniss Everdeen (‘I volunteer!’). Na het laatste boek en film verwachtte eigenlijk niemand meer een nieuw vervolg. Maar guess what?! Schrijfster Suzanne Collins en haar uitgever hebben nu besloten om in 2020 met een nieuw boek te komen!

Dark Days

In de nieuwe prequel gaan we 64 jaar terug in de tijd. Nog ver voor het verhaal met Katniss begon. Helaas speelt Katniss daarom ook geen rol in dit verhaal. Bummer. Bij dit verhaal wil Suzanne Collins dieper in gaan op de ‘Dark Days’. Het moment dat de opstand faalde in Panem, waardoor de jaarlijkse Hunger Games in leven werd geroepen. Oftewel, hoe zijn de Hunger Games ooit begonnen?

 

Time for a new movie?

Of het nieuwe deel ook wordt verfilmd? Het lijkt erop van wel! Lionsgate, die de andere vier films van The Hunger Games ook heeft uitgebracht, gaf al aan niet te kunnen wachten tot het nieuwe boek wordt gepubliceerd.

Joe Drake (voorzitter van Lionsgate) heeft ondertussen al met schrijfster Suzanne Collins contact gehad en kijkt ernaar uit om samen te werken voor een verfilming. We moeten alleen nog even afwachten of er ook echt een akkoord komt voor de filmrechten.

 

The Ballad of songbirds and snakes

We weten inmiddels ook dat het nieuwe boek ‘The Ballad of Songbirds and Snakes’ gaat heten. De releasedatum staat op dit moment op 19 mei 2020.

Nog meer boekentips check je hier.

 

In de tussentijd kunnen we nog even The Hunger Games 1 t/m 3 (part one and two) kijken. Ook komen er deze maand een hele hoop nieuwe dingen op Netflix!

 

LEES OOK:

 

Beeld: @TheHungerGames

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen