sex education

AXE en Sex Education gaan onzekerheid van tieners tijdens daten aanpakken

AXE, die onder andere douchegel, parfum en deodorant verkoopt (en die je vast wel kent van hun bekende reclames) gaat nu samenwerken met de bekende Netflix-serie Sex Education! Met deze samenwerking willen ze Nederlandse jongeren een steuntje in de rug geven tijdens daten.

Onderzoek

Uit een onderzoek van AXE blijft namelijk dat tieners vaak onzeker zijn tijdens een afspraakje. Zo geeft 33% van de tieners (14-24 jaar) aan dat ze iemand niet uit hebben gevraagd omdat ze zich onzeker voelden. 21% liet weten überhaupt nog nooit op een date te zijn geweest omdat ze iemand niet uit durven te vragen en geeft zelfs 19% aan dat ze liever thuis blijven dan iemand persoonlijk mee uit te vragen.

Daarnaast geeft 32% aan zich veiliger te voelen om via social media met iemand te praten dan in het echt. Dat is tegenwoordig ook een stuk makkelijker natuurlijk met alle datingapps die er zijn.

AXE x Sex Education

Door open met elkaar te communiceren en kennis uit te wisselen, wil AXE op een humoristische manier ongemakkelijke situaties gemakkelijker maken, zodat ook bij jou de druk die je voelt rondom daten verlicht wordt. En daarom gingen ze de samenwerking aan met Sex Education, die erom bekendstaat om in de serie lastige onderwerpen en taboes bespreekbaar te maken. The perfect match!

Lees ook: 5x Life lessons die we leerden van Sex Education 

Bringing Up Men

Voor de samenwerking zal AXE het bekende boek ‘Bringing Up Men’ van dr. Jean Milburn (aka Otis zijn moeder) uit de serie, hijacken om de ultieme moderne gids te maken op het gebied van daten en seks.

De hoofdstukken van het boek zullen te vinden zijn op Instagram, YouTube, Snapchat en AXE.com en worden het hele jaar door uitgebracht. Wat je erin kunt lezen? Elk hoofdstuk bevat een aantal verhalen uit het echte leven van tieners en de ongemakkelijke situaties waarin ze tijdens het daten zijn terechtgekomen. Elk hoofdstuk wordt bovendien geïntroduceerd door een van de Sex Education-personages (doe hier de quiz om te testen welk personage jij bent!).

Heb jij weleens een ongemakkelijke date gehad? Laat het ons weten via Instagram @cosmogirl_nl!

Lees ook: 10x Berichtjes die je naar je crush kunt sturen als je slecht bent in flirten

LEES OOK:

Beeld: Instagram @axe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen