mrRatburn

Bekend tekenfilmfiguur van jeugdserie is uit de kast gekomen

Kinderseries zijn over het algemeen heel braaf en hebben meestal een oude vorm van een gezin en liefde. Maar de schrijvers van Arthur brachten daar verandering in.

Arthur

De serie Arthur doet het behoorlijk goed, de show kent al 22 seizoenen en is nog net zo populair als tijdens seizoen één. De tekenfilmserie gaat over het jongetje Arthur, een aardvarken, en zijn leven in de fictieve stad Elwood City. De show is geen regular kiddie show; Arthurs vriendjes komen van verschillende sociale, culturele en economische omgevingen. De show is voor kleine kinderen, maar kaart meestal wel problemen aan waar hun doelgroep mee te maken heeft, zoals pesten. In hun nieuwe aflevering gaat de show verder in opvoeding en pakken de makers een issue aan dat de meeste van hun concurrenten niet aandurven.

Het verhaal

De leraar van Arthur gaat trouwen, het aardvarkentje hoort een vrouw genaamd Patty praten over zijn leraar en dat ze hem te zacht noemt. Arthur en zijn BFF’s zijn bang dat hun meester met een maleficent chick gaat trouwen. De kiddies zetten alles op alles op het huwelijk te stoppen, maar komen er al gauw achter dat Patty niet de bride to be is. Hun leraars liefje is helemaal geen bride, maar een groom: de vriendelijke chocoladeverkoper Patrick. Patty is de zus van hun meester, maar het grootste nieuws van de dag is niet de identiteit van Patty. Hoewel de kids blij zijn dat hun meester niet met Patty trouwt – wij vanwege hun broer-zusrelatie ook- doen ze vrij chill over het feit dan hun leraar met een man in het huwelijksbootje stapt #goals.

Niet de eerste keer

Het is niet de first time dat de show een niet-heteroseksueel koppel introduceert. In 2005, in hun spin-off show, waren twee lesbische moeders. En net als in de aflevering van Arthur maken de bewoners van het Arthur universum geen probleem van het same-sexkoppel. Ze zijn gewoon moeders net als de rest van de moeders in de serie. Het gaat in de serie niet om het feit dat de moeders anders zijn, maar dat ze moeders zijn en dat is het enige dat telt. In een wereld waar aardvarkens broderie anglaise dragen en naar school gaan, is liefde wel het minste waar je jezelf zorgen om kan maken. Helaas is deze aflevering niet zo positief ontvangen als z’n opvolger. De serie vond het toch te riskant en publiceerde de aflevering in 300 netwerken niet. Na 14 jaar wagen de makers het er weer op en gelukkig wordt het deze keer beter ontvangen.

LEES OOK

Beeld: Screenshot Mr. Ratburn and the Special Someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen