Billie Eilish maakt zich sterk tegen body shaming met deze video!

De 18-jarige Billie Eilish heeft zich er al vaker over uitgesproken: body shaming. Deze keer deed ze dat via een indrukwekkende video tijdens haar Where Do We Go? World Tour in Miami.

Body shaming

Billie liet voor haar 18de haar lichaam bewust niet zien. In een Calvin Klein campagne sprak ze openlijk over waarom en vertelde dat door het dragen van baggy kleding ze meningen van anderen kon voorkomen. ‘Niemand kan een mening hebben als ze niet weten wat eronder zit. Je kunt dan niet zeggen van “zij heeft geen kont” of juist een té dikke. Niemand kan dat zeggen omdat ze het niet weten.’ Ook deelde ze deze foto op Instagram met een savage caption, waarmee Billie wilt laten merken dat ze zelf draagt wat ze wilt.

‘If only I dressed normal id be so much hotter yeah yeah come up with a better comment im tired of that one’

Video

Voor haar Where Do We Go? World Tour in Miami besloot Billie het nog groter aan te pakken. Voor haar optreden liet ze een video zien waarin ze zich langzaam uitkleedde. ‘Je hebt al meningen over mijn meningen, over mijn muziek, over mijn kleding en over mijn lichaam.’ hoor je haar in een voice-over zeggen. ‘Of ik nou meer of minder aan heb, wie beslist wat dat mij maakt? Wat bekent dat? Zijn mijn waardes alleen gebaseerd op jouw perceptie? Of is jouw mening over mij niet mijn verantwoordelijkheid?’ 

GO YOU, BILLIE!

Benieuwd hoe het nummer Bad Guy van Billie Eilish is gemaakt? 

LEES OOK:

Beeld: @Billieeilish

Bron: Seventeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen